money.bgВ някои сфери на икономиката роботите определено се справят по-добре

...
money.bgВ някои сфери на икономиката роботите определено се справят по-добре
Коментари Харесай

Poбoтитe щe зaмeнят 20 милиoнa paбoтни мecтa в пpoизвoдcтвoтo в cвeтoвeн мaщaб

money.bg

В някои сфери на стопанската система роботите несъмнено се оправят по-добре от хората. И това от една страна е добре за растежа, само че има и своята тъмна страна.

Прогнозите са, че машините ще заменят към 20 милиона работни места в производството в международен мащаб през идващото десетилетие, демонстрира нов разбор на Oxford Economics.

Това значи, че към 8,5% от заетите в промишлеността в международен мащаб ще бъдат сменени от роботи. От друга страна в документа се показва, че новите технологии ще съумеят да основат със същата скорост нови работни места, оповестява CNN Business.

Разбира се, автоматизацията не е нов тренд в производството. В автомобилната промишленост, да вземем за пример, се употребяват към 43% от всички роботи към 2016 година.

През последните няколко години машините стават по-евтини от човешката работна ръка поради падащите цени при тях. Средната цена е намаляла с 11% сред 2011 и 2016 година, демонстрират изчисленията.

От друга страна от Oxford Economics показват, че нарастването на автоматизацията в производството с нови 30% до 2030 година ще усили световният БВП с 5,3% или с 4,9 трилиона $. Това е Брутният вътрешен продукт огромно почти колкото стопанската система на Германия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР