money.bgВ настоящата икономическа ситуация анализаторите използват различни данни, за да

...
money.bgВ настоящата икономическа ситуация анализаторите използват различни данни, за да
Коментари Харесай

Милиарди, трилиони, квадрилиони: Колко са парите и другите активи в света?

money.bg

В актуалната икономическа обстановка анализаторите употребяват разнообразни данни, с цел да обрисуват най-добре това какво се случва при развиването на коронакризата. И доста от тези данни идват под формата на големи цифри, които е мъчно да си представим.

Така да вземем за пример бюджетният недостиг на Съединени американски щати се чака да стигне 3,8 трилиона $ и това е двойно повече от размера му по време на предходната рецесия - през 2009 година дефицитът е в границите на 1,41 трилиона $.

От онлайн платформата Visual Capitalist се пробват да оказват помощ за по-лесното схващане на тези огромни цифри, като показват в своя инфографика парите, както и други активи в света по мярка. За задачата те употребяват данни от разнородни източници. Ето и какво демонстрират те:
Сребро: $44 милиарда
Според данните на World Silver Survey към 2019 година добитото сребро в света се пресмята на 43,9 милиарда $ при спот цена от 17,20 $.
Криптовалути: $244 милиарда
Общата стойност на всички криптовалути в света е 244 милиарда $, като bitcoin способства за две трети от тази стойност.
Глобални разноски за защита: $1,782 трилиона
От тях 36% са разноските на Съединени американски щати, а 14% са тези на Китай.
Федерален недостиг на Съединени американски щати (прогноза за 2020 година): $3,800 трилиона
Инжектираните в американската стопанска система средства поради пандемията ще усилят недостига до 3,8 трилиона $ или до 18,7% от Брутният вътрешен продукт на най-голямата стопанска система в света.
Монети и банкноти: $6,662 трилиона
Физическите пари в света се пресмятат на над 6,6 трилиона $.
Милиардери: $8 трилиона
В света живеят 2095 милиардера, които ръководят активи за общо 8 трилиона $.
Злато: $10,891 трилиона
Общите запаси от добито злато в света се пресмятат на 197 575 тона. При цена от 1715 $ за тройунция те се пресмятат на съвсем 10,9 трилиона $.
Топ 500 на най-големите компании в Съединени американски щати: $22,600 трилиона
Това е тяхната обща пазарна капитализация, като 5% от нея се пада на петте най-големи от тях - Microsoft, Apple, Amazon, Alphabet и Фейсбук.
Фондов пазар: $89,475 трилиона
От тази сума с максимален дял или с 31,5% е Нюйоркската борса. С подобен от 14,5% е Nasdaq.
Тесни пари: $35,183 трилиона
В тази група влиза валутата, както и разплащателните сметки. Общото сред тях е, че това са активи с висока ликвидност, които бързо могат да бъдат обменени против пари в брой.
Широки пари: $95,698 трилиона
Те обгръщат парите в послание, безсрочните влогове, квази парите и депозитите в банките.
Световен дълг: $252,600 трилиона
Той включва отговорностите на държавните управления, на частния бранш, както и на семействата. Общо неговата сума се равнява на 322% от световния Брутният вътрешен продукт.
Недвижими парцели: $280,600 трилиона
На толкоз се изчислявано недвижимото имущество в света, като 22% от тези активи като стойност се намират в Северна Америка, макар че там живее едвам 6% от международното население. Също толкоз е и делът на това в Европа.
Световно благосъстояние: $360,603 трилиона
31,8% от тази сума е съсредоточена в ръцете на хора, живеещи в Северна Америка, а 25,2% - на тези в Европа.
Деривати: $1 квадрилион
От Visual Capitalist употребяват разнообразни източници за установяването на тяхната стойност. Най-общо казано дериватите са принадлежности, чиято стойност се дефинира на база на цената на даден актив - най-вече финансов. Сред типовете дериватни принадлежности са фючърсни контракти, форуърдни контракти, суапове, варианти и други.

 Снимка 481394

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР