money.bgНовата лимузина на руския президент Владимир Путин - Aurus Senat

...
money.bgНовата лимузина на руския президент Владимир Путин - Aurus Senat
Коментари Харесай

Новата лимузина на Путин е супер луксозна и изцяло руска

money.bg

Новата лимузина на съветския президент Владимир Путин - Aurus Senat бе публично показана на Международното автомобилно ревю в Москва, оповестиха съветски медии.



Със своите 800 конски сили автомобилът, създаден в Русия, е доста мощен и маневрен, като в същото време е супер първокласен и изцяло брониран. Той тежи към 6 тона и е определян от руснаците като  най-сигурната кола в света .



Превозното средство бе показано от съветския министър на индустрията и търговията Денис Мантуров и изпълнителния шеф на компанията производител Aurus - Франц Герхард Хилгерт, съобщава ТАСС.



Колата бе показана за пръв път при формалното начало на новия мандат на Путин на 7 май, а от този момент той се придвижва с нея из съветската столица.

Лимузината е част от  плана " Кортеж " - специфични транспортни средства , които да возят съветския държавен хайлайф. Те заместват немските коли, които до момента се използваха от президентската администрация.



Путин неведнъж е заявявал, че Русия би трябвало да понижи зависимостта си от вносни артикули и технологии, като сама създава нещата, от които се нуждае. Тази наклонност изключително се ускори, откогато западните страни постановиха наказания против Москва.

Русия не употребява вътрешно създадени коли за превозване на висши чиновници от времето на Съветския съюз. Проектът " Кортеж " е считан за знак на авторитет, демонстрирайки софтуерните и индустриални благоприятни условия на съветската индустия. Само няколко страни транспортират своите водачи с коли локално произвеждане.

В рамките на плана се създават лимузина, по-малък седан, миниван и всъдеход за защитата. Автомобилите са кръстени на кулите на Кремъл - " Сенат ", " Арсенал " и " Комендант ". Очаква се да костват по към 10 млн. рубли (147 000 долара).

След като колите са снабдени с всички модификации за съветските политици и министри, те ще бъдат пуснати за свободна продажба и вече  провокираха интереса на съветските богаташи .

Очаква се страните от Близкия изток да бъдат първите, които внасят коли Aurus, изключително Обединените арабски емирства (ОАЕ).

" През 2021 година ще имаме нова конструкция, ще бъдем подготвени да увеличим производството на нашите коли на 5000 единици. Ще можем да отговорим на международното търсене на тези коли ", сподели Хилгерт.

Друга цел на Aurus е да стартира серийно произвеждане на изцяло електрически мотоциклети не по-рано от 2020 година

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР