Money.bgИзцяло електрическия ферибот Ellen завърши своето първо пътуване между пристанищата

...
Money.bgИзцяло електрическия ферибот Ellen завърши своето първо пътуване между пристанищата
Коментари Харесай

Най-големият изцяло електрически ферибот в света завърши своето първо пътуване

Money.bg

Изцяло електрическия ферибот Ellen приключи своето първо пътешестване сред пристанищата Соби и Финшав, намиращи се на островите Аеро и Алс в Дания през предходната седмица. Той е кадърен да транспортира по едно и също време 30 транспортни средства и 200 пасажера.

Корабът е захранван от система от акумулатори с потенциал 4,3 мегаватчаса, създадени от швейцарската компания Leclanche, написа CNBC. В свое известие от предходната седмица компанията е декларирала, че Ellen, който се счита за най-големия електрически ферибот в света, би трябвало да бъде изцяло подготвен за употреба през идващите няколко седмици.

От управлението на компанията са споделили, че движейки се на електричество, корабът ще спести към 2000 тона излъчвания на въглероден диоксид, 2,5 тона прахови частици и 1,4 това серен диоксид за година.

Развитието на електрически фериботи като Еllen идва в миг, когато Международната морска организация се готви да вкара нови правила известни като IMO 2020, свързани с ограничението на излъчванията на сяра. Според наредбата от януари 2020 година морски кораби, които употребяват гориво със наличие на сяра по-високо от 0,5%, няма да могат да се движат.

" Този план потвърждава, че през днешния ден можем да сменяем горивото с чиста сила и по този метод да допринесем в битката против световното стопляне ", показват от Leclanche.

Според разработчиците на кораба, който е финансиран с европейски средства, Еllen може да измине 40,7 километра с едно зареждане. Това е най-новият образец за новаторските технологии при превоза. През 2018 година железопътният производител Alstom пък сътвори трен, задвижван с водород.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР