money.bgФранция може да затвори следващите два ядрени реактора през 2025-2026

...
money.bgФранция може да затвори следващите два ядрени реактора през 2025-2026
Коментари Харесай

Франция закрива 14 ядрени реактора за 15 години

money.bg

Франция може да затвори идващите два нуклеарни реактора през 2025-2026 година - по-рано от предстоящото, в случай че пазарните условия са удобни. Като цяло страната възнамерява да затвори 14 реактора до 2035 година осведоми Reuters.

Страната има намерение да понижи каузи на нуклеарната сила в производството на електрическа енергия до 50% до 2035 година от сегашните 75 %.

Двата най-стари реактора във френската атомната електроцентрала в Фесенхайм ще бъдат затворени през февруари и юни тази година. Следващото извеждане от употреба на нуклеарни мощности се планува за интервала 2027-2028 година.

" Ако бъдат изпълнени избрани условия, свързани с цените на електрическата енергия и развиването на европейския пазар на електрическа енергия, затварянето на два спомагателни реактора може да се случи през 2025-2026 година "

Това се споделя в документ за социална консултация по отношение на енергийната политика на страната. В него се отбелязва още, че решението за предварително закриване ще бъде взето през 2023 година.

Международната организация по енергетика предходната година предизвести, че внезапното понижаване на нуклеарните мощности ще заплаши климатичните цели и енергийната сигурност, в случай че развитите страни не намерят метод да удължат живота на своите реактори.

" Бъдещето на нуклеарната сила остава нестабилно, защото напредналите стопански системи стартират да затварят остаряващите атомни електроцентрали, частично заради политиката за последователно отричане от тях, както и от стопански и регулаторни фактори ", показват от МАЕ. " Без смяна в тази политика, развитите страни могат да изгубят 25 % от нуклеарния си потенциал до 2025 година и две трети от него до 2040 година. "

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се рег
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР