Монахини са изнасилвали млади момичета с рязпятия във Франция, съобщи

...
Монахини са изнасилвали млади момичета с рязпятия във Франция, съобщи
Коментари Харесай

Смразяващо! Монахини изнасилвали млади момичета с разпятия във Франция

Монахини са изнасилвали млади девойки с рязпятия във Франция, заяви в. “Дейли мейл”. Това е ставало по време на десетилетия на малтретиране, осъществени от духовенството във френската католическа черква, откри специфичен отчет. Документът потвърждава полови извращения против 330 000 деца, прикрити под закани за безмълвие.

Шокиращият отчет от 2500 страници беше оповестен във вторник след повече от две години следствия от самостоятелна комисия. Това е първата огромна информация във Франция за опустошителните дейности на духовниците.

Една от жертвите - Мари, свидетелства, че е била измъчвана на 11 години, а когато се оплакала на родителите си, те отказали да повярват, че една монахиня може да направи сходно нещо. Злоупотребата обаче траяла още една година.

“Наистина бях като подарък за тази монахиня... тъй като тя доста добре знаеше, че няма риск за нея”, споделя Мари.

80% от жертвите са млади момчета на възраст сред 10 и 13 години, само че доста девойки също са потърпевши, освен от свещеници, само че и от монахини. Според отчета монахините употребявали разпятия, с цел да изнасилват дребни девойки, или са
принуждавали момчета да вършат секс с тях.

Разследването откри, че почти 330 хиляди деца са били жертви на полово принуждение във френската католическа черква сред 1950 и 2020 година, като към 216 хиляди души са били измъчвани от свещеници и други духовници.

Оливие Савиняк, който е бил жертва на полов тормоз от духовник през 1993 година, до момента в който е бил на 13 години, също споделя за преживения смут в отчета.

“Възприемах този духовник като човек, който беше добър, грижлив, който нямаше да ми навреди. Но когато се озовах
на леглото му полугол и той ме докосна, разбрах, че нещо не е наред”, сподели Савиняк. Той добавя, че похищението, което траяло години, го е увредило за цялостен живот.

“Това е като възходяща киста, това е като гангрена в тялото и душeвността на жертвата”, твърди Савиняк.

В отчета се споделя още, че почти 3000 педофили, две трети от които свещеници, безусловно са “плячкосвали” стотици хиляди най-вече млади момчета от католически учебни заведения и други институции.

“Църквата е демонстрирала надълбоко, цялостно и даже грубо равнодушие от години, защитавайки себе си, а не жертвите на това, което е било редовно насилие”, сподели Жан-Марк Сове, началник на комисията, която е съставила отчета.

Президентът на Конференцията на епископите на Франция Ерик де Молин Бефорт разяснява, че епископите са отвратени от заключенията на отчета.

“Искам да желая амнистия от всеки един от вас”, споделил на жертвите той.

“Вие сте срам за човечеството”, обърна се към представители на църквата Франсоа Дево, също жертва на принуждение.

От всички случаи 22 от хипотетичните закононарушения са били обявени на френската прокуратура. Повече от 40 случая са с от дълго време предходна отминалост, с цел да бъдат разследвани, само че техните причинители са към момента живи и ще бъдат предадени на френската черква.

Папа Франциск съобщи в сряда, че се срами от неспособността на католическата черква да се оправи със случаите на похищения против деца във Франция. Светият отец посочи, че църквата следва да е “безопасен дом за всички”.

“Искам да кажа на потърпевшите, че съм тъжен. Натъжен съм поради контузията, която им е била нанесена. Искам да изразя също срама си от това, че църквата прекомерно дълго е била неспособна да се грижи за тях”, сподели още папата на седмичната си визита.

Докладът идва след скандал предходната година, когато свещеникът Бернард Прейнат от френската католическа черква бе упрекнат в полово малтретиране на над 75 момчета и получи присъда от 5 години.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР