Мон Сен Мишел, основен туристически обект в Нормандия, Франция, бе

...
Мон Сен Мишел, основен туристически обект в Нормандия, Франция, бе
Коментари Харесай

Евакуираха Мон Сен Мишел във Франция заради човек заплашващ полицаи

Мон Сен Мишел, главен туристически обект в Нормандия, Франция, бе евакуиран за часове , откакто човек, заплаши да убие служители на реда, оповестява " Ройтерс ".

Полицията е издирвала човек, който викал - " Ще убия ченгетата " . Изпратен е и хеликоптер, оповестяват от " Франс 3 ". Екскурзовод е уведомил управляващите, откакто е чул, че мъжът желае да нападне служители на реда. Към момента туристите се завръщат.

#Normandie: le #MontSaintMichel de nouveau accessible, la piste terroriste écartée https://t.co/1lOD93f9hw
— La Manche Libre (@lamanchelibre) April 22, 2018

След претършуване, управляващите имат вяра, че заподозряният към този момент не е на острова . " Всички къщи са тествани, всички обществени и частни места са инспектирани от жандармерия и абатството е празно ", разяснява пред БФМТВ префектът Жан-Марк Сабате. Разследването на случая продължава , добави той.

По-рано Сабате разяснява пред " ФрансИнфо ": " Човекът се е върнал в Мон Сен Мишел, отправил е много закани пред едно кафене и е забелязан на укрепленията на града ".

 Снимка 352109
Източник:

Островът е посещаван от три милиона туристи годишно , като въоръжено полицейско наличие има от декември при положение на терористична офанзива.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР