Момичетата от ансамбъла на България по художествена гимнастика продължават с

...
Момичетата от ансамбъла на България по художествена гимнастика продължават с
Коментари Харесай

Добрината над медалите: Ансамбълът дарява още в помощ на съперник

Момичетата от ансамбъла на България по художествена гимнастика не престават с добрините. Грациите на Весела Димитрова проведоха благотворителен търг, а средствата от него ще бъдат дарени за тяхна съперничка на килима, която е диагностицирана с рак на меките тъкани.

Валерия Юзвяк от националния отбор на Украйна научава диагнозата в средата на февруари. Тя се нуждае от доста средства, с цел да стартира своето лекуване в Германия.

" Ние научихме от нейния персонален профил в " Инстаграм ", където обясняваше за какво не е с останалите девойки. Бяхме в потрес, писахме й незабавно, с цел да разберем по какъв начин е, и започнахме да мислим по какъв начин да й помогнем. ", сподели пред bTV капитанът на ансамбъла ни Симона Дянкова.

" Решихме с изключение на с наши средства, да организираме и този благотворителен търг. Основната му цел е да разпространяваме идеята. Освен че ще помогнем на Валерия, ще зарадваме и част от нашите почитатели. Това са доста скъпи за нас неща, които обаче даваме без да се замислим ", добави Лаура Траатс.
View this post on Instagram

Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова към този момент се разделиха със сребърния орден, който завоюваха на европейските игри в Минск през 2019 година и бухалките, с които през 2019 година сграбчиха 5 златни оценки от разнообразни надпревари. Те бяха продадени в първия стадий на търга, а във втория грациите ще дадат първото отличие, което печелят при сформирането си като тим.

С ансамбъла на Украйна 21-годишната Валерия Юзвяк завоюва 6 медала от европейски шампионати (2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов през 2020 година, 2 сребърни от шампионата в Гуадалахара през 2018 г.), сребро от европейските игри в Минск 2019 и бронз от международното състезание в София през 2018-а.

Междувременно ансамбълът ни продължава да се готви за мощните шампионати през 2021 година Първото огромно съревнование е Световната купа в София в края на март. Наближават и олимпийските игри в Токио, а грациите, несъмнено, гледат към златото.

" Винаги се целим към най-високото. Надяваме се да представим съчетанията си по най-хубавия метод и те да бъдат уместно оценени от съдиите ", прибавиха девойките.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР