Моментен дефект на автомобила може да се отрази на екокатегорията,

...
Моментен дефект на автомобила може да се отрази на екокатегорията,
Коментари Харесай

Скоро – почти 7 от 10 коли няма да могат да стигнат до центъра с мотив замърсяване

Моментен недостатък на автомобила може да се отрази на екокатегорията, в която попада и надлежно да не може да влезе да вземем за пример в центъра на София. Ако коли с по принцип по-висока категория „ ЕВРО ” нямат катализатор, може да паднат в по-ниска категория що се отнася до възбраната. Реално всичко зависи от отделянето на нездравословни излъчвания, т.е. какво демонстрира газомерът при механически обзор. Това значи, че коли от една и съща марка и година на произвеждане може да имат друга екокатегория. За това предизвести bTV в авторски материал.
Засега за ограничаване на влизането на коли в центъра на столицата има само предложение, не решение – в квадрата сред бул. " Патриарх Евтимий " и бул. " Сливница ". Евентуално това би влезнало в действие през 2020 година. Идеята обаче е коли от категория 1 и 2 да не влизат в дни на прекалено замърсяване в центъра. Реално това са дизеловите коли, както и колите, създадени до 2007 година. Това са повече от 65% от ползващите се коли в България – всичко, създадено преди 15 и повече години, без значение дали се движи на дизел или на бензин, твърди малкия екран.
 Общините ще могат да не разрешават замърсяващи въздуха коли, одобри Народно събрание на първо четене Общините ще могат да не разрешават замърсяващи въздуха коли, одобри Народно събрание на първо четене
Парламентът одобри на първо четене измененията в Закона за чистотата на атмосферния въздух. Според тях общините ще имат право да вкарват н...
във връзка с това къде биха могли да се движат колите са 5 – петата е единствено електроавтомобилите, което е под 0,1% от парка – единствено 5000 електрическия автомобил има в България. А стикерът за категорията ще е 4 лв..
Експертът Тодор Желев счита, че техническият обзор няма да бъде усложнен от новите условия.
Всъщност, всеки град в България може да вкара условия за напредване в централната си част на база „ замърсяване ” – по закон.
Законовото предложение за урегулиране на цялата обстановка се появи при започване на февруари, 2021 година –!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР