Момент от брифинга на пазарджишкия кмет, снимка Виделина Mediapool публикува

...
Момент от брифинга на пазарджишкия кмет, снимка Виделина Mediapool публикува
Коментари Харесай

Кметът на Пазарджик едно към едно: Гинка е повод за гордост


Момент от брифинга на пазарджишкия кмет, фотография " Виделина "

Mediapool разгласява " едно към едно “ казаното от кметана Пазарджик Тодор Попов пред публицисти по време на брифинг в общинатаот пазарджишкия оn-line ежедневник " Виделина “.

Тодор Попов: Ние използваме обстоятелството, че се намираме на едно логистично и естествено положително място и имаме инициативни хора. В цялата палитра на публичния артикул имаме дами, които вършат покупко-продажби за един милиард, които разбуниха страната. Искрено се развличам от този развой аз, има други дами, пък които с развлекателни шоа също добиват триумфи за нашия град. Ето, виждате ли каква богата палитра имаме. Така че всичко това е мотив за горделивост. Пазарджик е настоящ. Тук обаче желая да обърна внимание, че аз персонално няма да разреша и считам за недопустимо от всеки един от нас, това да подценяват града и хората, които живеят в него. Които са съобразителни и умни хора и това, че някои не го схващат, си е за тяхна сметка. Ако не получаваме положителни и правилни връзки, този, който го прави, може да чака същото и от нас. А другояче не чакам някакви мелодрами за договорката за ЧЕЗ, мисля че те приключиха…

БНР, Невена Петрова: Тази подписка, която проведоха Българска социалистическа партия за ЧЕЗ…

Т. Попов: Оооо, каква подписка, апелирам ви се… А кажете ми в този момент, тази страна, която продава някакъв бизнес, няма значение какъв, преди 10 години, след това преди 5 го продава напълно, а в този момент желае същия този бизнес да си го връща. Защо? Защото една компания, няма значение коя, го е купила. Ма ние вместо да се радваме и това да бъде мотив за гордост… Всяка една естествена страна ще си поддържа една такава компания, ще я подтиква по някакъв метод. Ние тука почваме: Кои са тия, Гинка, Калинка, па това, па това, и изприказваха се всевъзможни, разбиращи, неразбиращи, всеки дава акъли, но какъв е казусът?

„ Виделина”, Валентин Ненков: Проблемът е, че има подозрения, че се перат пари.

Т. Попов: Тия са заплашителен перач, бе Вальо, къде разбра, кой изпра тия пари. Слушай в този момент, в случай че тази компания беше купена от тези индийци, това щеше да бъде отразено с три фрази в медиите. Ама това, че тя е купена от българска компания, ние типично по български почваме… Какви са тия бе, те перат пари. Ти познаваш ли ги тези хора, господин Ненков?

В. Ненков: Да, от 2008 година, когато организирахме един диалог и след това се скриха. В дните, когато изсякоха единствено за две нощи гората край Априлци.

Т. Попов: Ти по какъв начин мислиш, че се прави договорка за 1 милиард?

В. Ненков: В естествена страна се прави с естествени пари.

Т. Попов: Ти искаш да кажеш, че чешката страна пере пари и прави покупко-продажби с цел да пере пари… по тази причина няма да успеем в никакъв случай в живота, сътрудник. Всеки си има право на мнение, както всеки си има уши. Различни уши, друго мнение.

В. Ненков: Само тука в Пазарджик са измамили един честен строителен бизнесмен с 300 хиляди лева и за това има влезнало в действие правосъдно решение. И парите не са върнати. Сезирана е и прокуратурата още през 2013 година, само че досега няма развиване. Човекът се лекува в Турция от рак.

Т. Попов: Ау…, страшни измами. Ние вместо да се гордеем, че те са от Пазарджик и направиха договорката, която е най-хубавата за последните 20 години в България…

В. Ненков: Нека да я завършват и да забележим какво ще излезе…

Т. Попов: Ще я завършваме, умерено. А ти що не се преместиш в друга страна, аз не мога да схвана. Да се куртулисаш.

В. Ненков: Мислил съм за Холандия преди време.

Т. Попов: В Холандия, при лъвчетата, в избавителен център. Сега, сътрудници, би трябвало да разберем едно просто нещо, би трябвало да вършим нужното, с цел да можем всички да вървим напред.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР