Момче от американския щат Мичиган ще остане без крака заради

...
Момче от американския щат Мичиган ще остане без крака заради
Коментари Харесай

Рядко усложнение на К-19 остави 10-г. момченце без крака

Момче от американския щат Мичиган ще остане без крайници поради рядко затруднение на COVID-19, оповестява Fox 17.

10-годишният Дишан Джеймисън вдигнал висока температура и на 21 декември майка му неотложно го закарала в болница. Лекарите му сложили диагноза мултисистемен инфекциозен синдром при децата. Медиците са безапелационни, че това е най-тежкия случай, с който досега са се сблъсквали.

Лекарят на Дишан Розмари Оливеро споделя, че синдромът се развива за две-осем седмици след заразяване с новата коронавирусна зараза. При Джеймисън COVID-19 протекъл безсимптомно, а синдромът се е развил след две седмици.

От 5 000 пациенти с позитивен тест за ковид, единствено 21 деца са диагностицирани с мултисистемен инфекциозен синдром.

Симптомите могат да включват висока температура, изчервяване на очите, обрив, подути лимфни възли, повръщане и диария. Точната причина за синдрома е незнайна.

Синдромът е довел до струпване на течност в краката на момчето. Лекарите са създали всичко допустимо с цел да ги запазят, само че са били принудени да оповестят на фамилията, че крайниците би трябвало да се ампутират.

„ Беше доста мъчно да се вземе такова решение. Просто се чудя какъв живот го чака след ампутацията. Той обича да играе футбол и да води деен метод на живот. Много е мъчно “, споделя майката на момчето Бритни Атман.

Тя се утешава с мисълта, че по-късно синът й още веднъж ще може да върви благодарение на протези.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР