Молдовци задигнаха голяма сума пари и бижута от украинци, намерили

...
Молдовци задигнаха голяма сума пари и бижута от украинци, намерили
Коментари Харесай

Задържаните молдовци свили 197 000 лв. от украинското семейство в Свети Влас

Молдовци отмъкнаха огромна сума пари и бижута от украинци, намерили леговище в Свети Влас. Извършителите с букви В.С. и В.О. са арестувани за 72 часа. Повдигнато им е обвиняване за осъществен обир в изключително огромни размери.

Пострадали са семейство украинци с 8-месечно бебе от украинския град Николаев. Крадците са нахлули въоръжени с револвер със заглушител в хотелската им стая. За благополучие, в този миг бебето е било на открито на разходка с баба си.

" След почукване по вратата и на съветски език се оповестява, че от поддръжката на хотела желаят да правят някакви дейности, вратата се отваря и две лица, едното от които с здравна маска на лицето, нахлуват в стаята и превеждат и връзват ръцете на мъжа, след което настоятелно желаят да им се предадат парите и полезностите, които се намират в жилището, което под угрозата и заканите, които са отправени, е сторено. " - заяви ст. комисар Калоян Калоянов, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи - Бургас

" Предмет на закононарушението, което е в изключително огромни размери е парична сума в размер на 65 00 евро, 10 000 лв., бижута от доблестен метал и скъпоценни камъни на стойност почти към 30 000 щатски $ и още една движимост - мобилен телефонен уред, който е закупен за близо 1 800 $ или общата стойност на предметите на похищението възлиза на към 197 000 лв.. " - разгласи Георги Чинев, началник на окръжна прокуратура - Бургас

Задържаните за грабежа молдовски жители са влезнали в България на 2 април. Те са работили при изключителна нелегалност, откриват проверяващите - сменили са облеклата си, нощували са на разнообразни места, употребявали са наети коли, разнообразни от тази, с която са влезнали на българска територия през границата ни с Румъния.

Единият от обвинените в открит и арестуван на територията на област Варна, а другият на територията на област Велико Търново.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР