Молдова води преговори с „Газпром“ за възможността да получава газ

...
Молдова води преговори с „Газпром“ за възможността да получава газ
Коментари Харесай

Молдова води преговори с „Газпром“ за получаване на газ от „Турски поток“


Молдова води договаряния с „ Газпром “ за опцията да получава газ от газопровода „ Турски поток “. Това е декларирал министъра на стопанската система на страната Вадим Бринзан на брифинг през днешния ден, представен от локални и съветски организации.

Молдова търси различни трасета за импорт на съветски газ, защото в края на 2019 година изтича договорът за преноса през Украйна.

„ Водим договаряния с „ Газпром “ за приемане на газ през „ Турски поток “. Планираме да предизвикваме четиристранни договаряния сред Украйна, Румъния, България и Молдова за приемане на газ от този газопровод, както и да обсъдим технико-икономическите особености на този метод на приемане на газ “, е декларирал Бринзан. По думите му, полемиката сред страните щ есе състои на платформата на Европейската комисия, която ще бъде медиатор.

„ Освен това през идващите дни ще бъде одобрен новият ръководител на Moldovagaz Вадим Чобан, който ще продължи договарянията с „ Газпром “ за продължение или предоговаряне на контракта за доставка на газ “, е добавил министъра.

Сега Молдова получава природен газ от „ Газпром “ по контракт, подписан още през 2008 година, като цената се дефинира според от цената на петрола на международните пазари. Действието на контракта завършва на 31 декември тази година.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР