Можете да взимате рибено масло или да ядете куркума, защото

...
Можете да взимате рибено масло или да ядете куркума, защото
Коментари Харесай

Вижте кои са ПОЛЗИТЕ от четенето

Можете да взимате рибено масло или да ядете куркума, тъй като те са потребни и могат да подтикват мозъка Можете да се регистрирате в някои езикови курсове, да решавате пъзели или да вършиме някои специфични извършения постоянно. Има безчет доста способи за възстановяване на паметта и когнитивни качества.

Но най-евтиният, най-лесният и тестван във времето метод да усъвършенствате вашите умствени умения се назовава " четене ".

Не е изненадващо, че четенето е извънредно потребно за мозъка- ето тъй като майките постоянно изискват от децата да изключат тв приемника и да прочетат една книга. Но има нещо поразително в това по какъв начин такава елементарна активност може да усъвършенства мозъка във всяко едно отношение.

Най-забележимо въздействие се появява в отдела за разбиране на езика, лявата темпорална кора. Обработка на писмен текст, свързването на буквите в думи, а фрази в истории, задейства неврони, които стартират да предават нова информация. Същото се случва и при възприемането на говоримия език, само че самата същина на четенето кара мозъка да работи по-усърдно и по-добре.

" Когато четеш, нормално имаш повече време да мислиш ", споделя специалистът по обучение Мариан Улф. " Четенето ни дава неповторим бутон за „ пауза ", с цел да разберем и вникнем в нещата. Не е по този начин, когато гледаме филм или слушаме радио! Тогава доста постоянно се разсейваме и не разбираме всичко добре “

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР