Можете да карате колело в почти всяка зона, по всяко

...
Можете да карате колело в почти всяка зона, по всяко
Коментари Харесай

Колоездене - полза за здравето

Можете да карате колело в съвсем всяка зона, когато и да е на годината и без да харчите пари за това. Всичко, от което се нуждаете, е добър велосипед, половин час време и малко убеденост. Съществуват толкоз доста изгоди за здравето, свързани с колоезденето. Нека да разгледаме някои от главните преимущества от карането на велосипед.

1. Създава мощ

Противно на това, което може би си мислите, колоезденето е фитнес активност, която включва единствено краката. Колоезденето основава мощ на цялото тяло, защото всяка част от тялото взе участие във въртенето на педалите.

2. Страхотно за сърцето

Колоезденето укрепва мускулите на сърцето, намалява равнищата на мазнините в кръвта, тъй че имате по-малък риск от сърдечни болести.

3. Подобрява сърдечно-съдовата система

Колоезденето кара сърцето да бие устойчиво. По този метод спомага за възстановяване на сърдечно-съдовата устойчивост.

4. Повишава мускулния тонус

Колоезденето усъвършенства цялостната мускулна функционалност. Редовното колоездене укрепва мускулите, тазобедрените и коленните стави.

5. Удобно е за ставите

Бягането рефлектира върху тялото, а колоезденето има доста по-малко влияние и употребява мускулите на краката, без да пада прекомерно огромно натоварване на коленете и глезените.

6. Помага в битката с доста постоянно срещани болести

Мащабни изследвания във Финландия открили, че хората, които карат колело повече от 30 минути дневно, имат 40 % по-нисък риск от развиване на диабет.

7. Изгаря калории и мазнини

Колоезденето е добър метод да свалите непотребните килограми. То покачва скоростта на метаболизма даже дълго, откакто сте завършили с карането.

8. Създава устойчивост
Учени: Карането на колело предотвратява гибел
Учени от Университета на Колорадо са изяснили, че необятно публикуваното колоездене в огромните градове може да избави няколкостотин хиляди..
Прочети повече
Колоезденето е добър метод за създаване на устойчивост.

9. Това е здравословен способ на напредване

Велосипедът е напълно здравословна форма на превоз, освен това е безвъзмездна (стига да имате велосипед). Осигурява чудесно упражнение.

10. Помага в битката с депресията

Психичните положения като меланхолия, стрес и тревога могат да са сведени до най-малко, посредством постоянно колоездене. Това се дължи на резултатите от самото упражнение и удоволствието, което може да донесе велосипедът.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР