може успешно да изпълни вътрешната квота на Кремъл от мобилизиран

...
може успешно да изпълни вътрешната квота на Кремъл от мобилизиран
Коментари Харесай

ISW: Твърдият подход на Кремъл за мобилизация отблъсква руснаците

може сполучливо да извърши вътрешната квота на Кремъл от мобилизиран личен състав, само че е малко евентуално да набере ефикасни бойци и провокира забележителна вътрешна реакция против дребни достижения.

Това предвижда в своя дневен отчет за военната конюнктура в Украйна американският Институт за проучване на войната (ISW).

Руските управляващи принудително вербуват съветски жители да се бият в Украйна под нежни предлози, нарушавайки обещанието на Кремъл да вербува единствено тези с боен опит. Руските управляващи също демонстративно активизират личен състав (като протестиращи), които ще влязат във войната в Украйна с ужасяващ морал. Твърдият метод на Кремъл към частична готовност евентуално която би била непопулярна, даже в случай че беше приложена без суровите подходи, следени през последните 24 часа.

Кремъл намерено не се придържа към обещаните от него условия за частична готовност единствено 24 часа след декларацията си от 21 септември , съветски публични лица по-рано твърдяха, че частичната готовност ще засегне единствено 300 000 мъже и то единствено тези с предходен боен опит.
 ISW: И с частичната готовност Путин няма да промени хода на войната в Украйна
ISW: И с частичната готовност Путин няма да промени хода на войната в Украйна

Мобилизираните от Курска област ще се хвърлят в багра незабавно

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи на 22 септември, че практиката да се раздават мобилизационни известия на арестувани протестиращи не опонира на закона за мобилизацията от 21 септември. Заплахата на Песков опонира на изказванието на Кремъл, че ще се въздържа от активизиране на хора отвън формираните описи на резервистите. Западни и съветски опозиционни медии оповестиха за случаи на съветски военни комисари, администриращи вести за набор на протестиращи в Москва и Воронеж. Руските опозиционни медии също оповестиха за банков ИТ експерт, който е получил уведомление за набор, макар че в никакъв случай не е служил в армията или е посещавал курсове за военно обучение в университета.

ИТ експертът евентуално е един от многото руснаци, получили предупреждения за готовност, макар че не дават отговор на посочените критерии за частична готовност. Студент от университет в Бурятия пусна фрагменти на Росгвардия и военна полиция, които изтеглят възпитаници от уроци, съгласно известията за готовност, макар че съветският министър на защитата Сергей Шойгу неведнъж декларира, че съветските студенти няма да бъдат мобилизирани.
 Русия няма да праща новобранци в Украйна
Русия няма да праща новобранци в Украйна

Това са съобщили от съветския Генерален щаб

Квотите на Кремъл евентуално ще принудят локалните чиновници да активизират всички мъже, без значение от техния боен статус, с цел да изпълнят квотите. Квотата за мобилизирани мъже остава непроверима, като чиновници на Кремъл настояват, че Русия ще активизира единствено 300 000 мъже, а източници на съветски опозиционни медии допускат, че броят им може да доближи милион. Независимо от общата квота, съветските федерални субекти, изпълняващи заповедта за готовност, евентуално ще подхващат ограничения за набор отвън обрисуваната повиквателна резервистка. Някои съветски федерални субекти като Република Якутия (Саха) и Курска област постановат закони, ограничаващи резервистите да напущат местата си на непрекъснато престояване.

Съобщава се също, че съветските офицери и полиция ползват безскрупулни мобилизационни практики (както ISW видя преди този момент по време на своите криптомобилизационни кампании), като извикват мъже по телефона, издават вести измежду нощ и уведомяват мъжете за тяхната готовност посредством държавни обществени помощи уеб страници.
 Русия приканва 1 млн. резервисти?
Русия приканва 1 млн. резервисти?

Говорителят на Кремъл отхвърля

Освен това, Кремъл евентуално ще активизира етнически неруски и имигрантски общности с непропорционална скорост. Член на Руския съвет по правата на индивида в Кремъл Кирил Кабанов предложи наложителна военна работа за имигранти от Централна Азия, които са получили съветско поданство през последните 10 години, заплашвайки да конфискува съветското им поданство, в случай че не се активизират.

Current Time заяви, че жителите на Курумкан, село в Република Бурятия, означават, че съветските военни офицери са мобилизирали към 700 мъже от общото население от 5500 души.

Ако свидетелските отчети от Курумкан са точни, те биха посочили, че съветските чиновници са мобилизирали към 25% от мъжкото население от едно село в етнически бурятски регион. Арменски канал в Telegram разгласява мобилизационен лист от Туапсе, Краснодарски край, който съгласно сведенията се състои от 90% етнически арменци, макар че общата арменска общественост в града е единствено 8,5% от популацията.

Твърдият метод на Кремъл към мобилизацията провокира публичен яд и съмнение в цяла Русия . Независимият съветски правозащитен източник OVD-Info заяви, че митинги са се състояли в 42 града в страната, в това число митинги даже в дребни села в Република Дагестан.

Неидентифицирани нападатели подпалиха няколко центъра за набиране на военни и локални административни здания в Нижни Новгород, Санкт Петербург, Толиати и Забайкалски край.

Кремъл евентуално ще овладее сходни митинги през идващите дни. Въпреки това, оповестяването на частична готовност и очевидното занемаряване даже на подбудените от държавното управление параметри за мобилизацията може да отблъсне загрижените групи от съветската общност, които преди този момент бяха по-толерантни към по-малко персонално въздействащото съветско навлизане в Украйна.
 Зеленски: Мобилизацията е самопризнание за неуспеха на Русия в Украйна
Зеленски: Мобилизацията е самопризнание за неуспеха на Русия в Украйна

Протестирайте и не бъдете съучастници, обърна се той с апел към руснаците

Кремъл евентуално се е опитал да омаловажи размяната на пандизчии с Украйна, която е мощно непопулярна измежду съветските националисти и военни репортери, като предприе размяната в същия ден, когато Путин разгласи частична готовност. На 21 септември в това число пленени непознати жители и водачи на батальон Азов, за минимум 55 съветски военнопленници и политически пандизчии, в това число персоналния другар на Путин, украинския милиардер Виктор Медвечук.

Руското министерство на защитата съобщи на 22 септември, че съветски военнопленници от ДНР и ЛНР са в " смъртна заплаха " в украински арест.

Крайнодесни съветски военни репортери разкритикуваха обмена и попитаха дали Кремъл се е отказал от " денацификацията " на Украйна, една от декларираните цели на съветската инвазия.

Пропагандистите на Кремъл мощно популяризираха залавянето и плануваното гонене на личния състав на Азов, обвинявайки ги, че са украински нацисти. Други милиблогъри подлагаха на критика Кремъл, че е разрешил това, което те нарекоха украински осведомителни интервенции и " разрешава на Киев да манипулира настроенията в Русия ".

Чеченският водач Рамзан Кадиров разказа размяната като " неразбираема ", загатна, че чеченските сили са измъчвали азовски пандизчии в плен и загатна, че съветските сили, които залавят " нацисти ", би трябвало да ги убият, вместо да ги вземат като военнопленници, в случай че ще бъдат предадени назад в Украйна. Измъчването или убиването на военнопленници е военно закононарушение и нарушаване на Женевските конвенции.

Международната организация за атомна сила (МААЕ) разгласи, че е почнала договаряния за основаване на зона за нуклеарна сигурност към Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ). Подобни договаряния надали ще подобрят доста обстановката заради продължаващите съветски старания да провежда провокации в централата. Генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси съобщи на 22 септември, че МААЕ е почнала " продуктивни диалози " с украинския външен министър Дмитро Кулеба, съветския външен министър Сергей Лавров и френския президент Еманюел Макрон за основаване на зона за нуклеарна сигурност и отбрана в АЕЦ.

Въпреки позитивните планове на външните договарящи, съветските сили могат да употребяват договарянията като опция да провеждат нови провокации в АЕЦ и да обвинят украинските войски в застрашаване на сигурността на централата, както неведнъж са правили в предишното. Както ISW заяви по-рано, съветските сили преди този момент използваха наличието на МААЕ в АЕЦ, с цел да обвинят Украйна в неуважение на нуклеарната сигурност и да обвинят украинските сили за обстрела на централата, макар че не бяха в положение да дават образни доказателства в поддръжка на своите обвинявания.

Руските управляващи може да се опитат да употребяват договарянията с МААЕ, с цел да обвинят Украйна в нуклеарна безнаказаност в опит да омаловажат продължаващата западна поддръжка за Украйна.
 МААЕ: Има дребни стъпки напред към зона за сигурност към АЕЦ Запорожие
МААЕ: Има дребни стъпки напред към зона за сигурност към АЕЦ Запорожие

Нужно е да се работи бързо

Украинските сили евентуално са траяли лимитирани контранастъпателни интервенции по границата сред Харков и Луганска област на 22 септември. Украинският общоприет щаб заяви, че украинските войски са отблъснали съветска офанзива против Купянск (североизточната част на Харковска област, покрай границата сред Харков и Луганска област).

Докладът на Генералния щаб е в сходство с изказванията на съветския боен сътрудник, че украинските войски са съумели да пробият съветската защита по линията, която минава сред Дворична (15 км североизточно от Купянск), с цел да заобиколи Купянск от север и да пресече река Оскил, с цел да заплаши съветските позиции навръх изток.

Въпреки че ISW не може без значение да удостовери тези съветски изказвания, те са в сходство с предходни отчети за продължаващите украински старания за навлизане в актуалните съветски отбранителни линии, които минават около река Оскил и се натискат на изток.

Украинските сили евентуално са траяли офанзивите към Лиман на 22 септември. Няколко съветски източника оповестяват за борби на северозапад от Лиман и настояват, че украинските войски са проникнали в съветската отбрана в Ридкодуб и Карпивка, и двете на 20 км северно от Лиман.

Руски източници също обявиха, че украинските сили са пробили Коровий Яр (22 км северозападно от Лиман) и не престават офанзивите в Дробишеве (точно западно от Лиман).
 Украйна би трябвало да разминира 12 000 кв. км в Харковска област
Украйна би трябвало да разминира 12 000 кв. км в Харковска област

Това може да отнеме няколко години

Украинският общоприет щаб наподобява удостовери, че украинските войски са създали спомагателен прогрес на север от Лиман и съобщи, че съветските войски са обстрелвали Яцковка (25 км северозападно от Лиман) и Коровий Яр, което демонстрира, че съветските сили са ориентирани към новопревзетите украински позиции в този регион.

Украински военни резервираха оперативното си безмълвие във връзка с украинските наземни офанзиви в област Херсон на 22 септември и повториха, че украинските сили организират акция за забрана на оперативно равнище в област Херсон. Украинският общоприет щаб и Южното оперативно командване на Украйна означиха, че украинските сили не престават да нанасят удари по концентрации на съветска мощ и техника, контролни пунктове, логистични възли и транспортни средства през Херсонска област.

Кадрите в обществените медии дават образно доказателство за продължаващите украински старания за блокиране на съветските позиции в Херсонска област на 21 и 22 септември. Геолокирани фрагменти от 22 септември демонстрират последствията от украинските удари в град Херсон.

Южното оперативно командване на Украйна също по този начин съобщи, че украинските войски са блъснали съветски позиции и конгломерации на съоръжение към Нова Каховка, Берислав и Лвове, по цялото продължение на река Днепър и в границите на 50 километра източно от град Херсон. Кадри също демонстрират удари по Нова Каховка през нощта против септември 21.

Южното оперативно командване на Украйна съобщи, че съветските сили са преразположили елементи за противовъздушна защита в Берислав, което допуска, че продължаващите удари оказват непрекъснат напън върху съветските позиции в Херсонска област и постановат засилени отбранителни ограничения. Украинските сили също по този начин удариха съветски позиции в северната част на Херсонска област към Нововоскресенске.

Нито съветски, нито украински източници разискаха съответни украински контраофанзивни сухопътни маневри в област Херсон на 22 септември. Руски милблогър твърди, че неуточнени позиционни борби, протичащи в посока Николаев (вероятно северозападно от град Херсон покрай границата на област Херсон-Николаев) и в посока от Кривий Рог (северна Херсонска област), само че не даде повече детайлности.
 ISW: Русия прави опит за проведено евакуиране в западен Херсон
ISW: Русия прави опит за проведено евакуиране в западен Херсон

За да избегнат безредното бягство както стана в Харковска област
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР