Може ли съзнанието да бъде прехвърлено на цифров носител? …Почти

...
Може ли съзнанието да бъде прехвърлено на цифров носител? …Почти
Коментари Харесай

Може ли съзнанието да бъде прехвърлено на цифров носител?

Може ли съзнанието да бъде трансферирано на дигитален притежател? …Почти през цялата си история човечеството е мислило за концепцията за безконечния живот. Великите мозъци подхождат към този въпрос по разнообразни способи.Някои мислят за безконечното тяло, други за прераждането, а трети си показват безконечния живот под формата на прекачване на съзнанието към различен „ притежател “.С течение на времето и софтуерния напредък мислите на писателите на научна фантастика наподобяват все по-малко като мечти. Геният от XXI век Илон Мъск мисли по същия метод.

 Илон Мъск
Илон МъскИлон дава отговор позитивно на въпроса на публицист по отношение на опцията за прекачване на съзнанието към различен притежател. Според него това е изцяло допустимо от теоретична позиция.
Четете още: Илон Мъск: „ Технологиите за величие биха били доста рискови! “Освен това, към този момент е готова част от научната база за сходни опити. По-специално, учените са в положение да схванат по-добре мозъчните сигнали и даже да ги цифровизират.Мъск е на мнението на доста учени, че за реализирането на проекта са нужни единствено две неща: неестествен мозък и устройство, което може да сканира човешкия разум.Но подобен „ скенер “ към момента не е изобретен. Според Илон основаването на устройство, способно да цифровизира личността на човек, няма да бъде изобретено в околните няколко десетилетия. Това се дължи на неналичието на схващане за това по какъв начин работи мозъкът.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР