Може да свалите вече безплатния инструмент.Специалистите от компанията за информационна

...
Може да свалите вече безплатния инструмент.Специалистите от компанията за информационна
Коментари Харесай

Symantec публикува инструмент, който да ви каже дали рутера ви е хакнат от VPNFilter

Може да свалите към този момент безплатния инструмент.
Специалистите от компанията за осведомителна сигурност Symantec разгласиха безвъзмездна стратегия, с която може да ревизирате дали не сте станали жертва на Netfilter. За опасността ви предадохме в края на май, когато Федералното бюро на Съединени американски щати издаде специфичен бюлетин, предупреждаващ за опасността. Самата тя се оказа в действителност сериозна. Атаката визира устройства от разнообразни производители, възползвайки се от към този момент известни недостатъци в тях. Това е поетапна акция, включваща комплициран код, целящ шпионаж, кражба на данни и бойкот – с извеждане на устройството от строя.

VPNFilter Check е дребна безвъзмездна стратегия, която ще откри дали рутера ви е възпален или не. Какво да извършите, в случай че бъде открито, че устройството ви е инфектирано?

1. Върнете устройството до „заводски“ настройки, като преди този момент не забравяте да архивирате конфигурацията на рутера си.

2. Изключете рутера си и го рестартирайте – само рестарт без връщане на първичните настройки, няма да има изгода в битката със опасността.

3. Променете паролата за администриране на устройството със комплицирана и безвредна. Добре е преди смяната да изключите достъпа на рутера до Интернет.

4. Наложете последните обновления за вашия рутер.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР