Може да бъде направена по-смела крачка, както за минималния, така

...
Може да бъде направена по-смела крачка, както за минималния, така
Коментари Харесай

ДПС предлагат да се махне таванът на пенсиите

Може да бъде направена по-смела крачка, както за минималния, по този начин и за оптималния размер на пенсията. За това настоя депутатът от Движение за права и свободи и специалист по обществени въпроси Хасан Адемов при гостуването си в утринния блок на Българска национална телевизия.

Адемов уточни, че в случай че оптималният размер се усили също с 12.5%, то размерът на оптималната пенсия ще стане към 1600 лева А с доста малко спомагателен запас минималната пенсия може да стане 350 лева Движение за права и свободи ще създадат своите оферти, откакто се внесе предлагането на служебния кабинет в Народното събрание.

Адемов бе безапелационен, че е е извънредно време да отпадне. По думите му всички политически партии търсят разновидности по какъв начин да бъде повишен размерът на пенсиите.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Минималната пенсия би трябвало да се увеличи най-малко до 369 лева, вмес...

" Има няколко разновидността -, други от Българска социалистическа партия и от Мая Манолова. Трудно можем да приказваме кой е най-справедливият вид ", сподели Хасан Адемов.

Според него разновидността на служебния кабинет е изчерпателен, само че има и своите преимущества, и своите дефекти. " Недостатък е тези е да влязат като част от бюджета на ДОО. А тези 133 млн. месечно, които са нужни, на процедура са тези 104 млн., които бяха за 50-те лева всеки месец, плюс 34 млн. от общественото министерство за допълнение на разликата сред минималния размер на пенсията за стаж и възраст и Според предлагането, Агенцията за обществено подкрепяне би трябвало да дефинира въз основата на подоходен аршин кой от пенсионерите има потребност от тази спомагателна поддръжка, с цел да се стигне до линията на беднотия ", посочи депутатът от Движение за права и свободи.

У нас един от огромните проблеми са обществените неравенства. Според редица откриватели., като огромна част от тях са пенсионери. Предложението за нарастване на минималната е с 13,5%, а оптималният размер на пенсията е с нарастване на процедура с 4% - 10 лева Това нервира хората, сподели Адемов.

По думите му системата на обществено обезпечаване няма по какъв начин да реши проблемите на бедността. Според него би трябвало да се включат и други системи - да вземем за пример обществени услуги, обществено подкрепяне, поддръжка за хората в неравностойно състояние. В умозаключение Адемов сподели, че със профилиран фонд към общественото министерство може да се генерират средства, които да поддържат хората под.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР