Може би сте малко озадачени кои точно социални медии да

...
Може би сте малко озадачени кои точно социални медии да
Коментари Харесай

Тук или там?

Може би сте малко озадачени кои тъкмо обществени медии да употребявате за връзка с евентуалните си консуматори, тъй че тя да е оптимално ефикасна, само че в същото време и да не ви лишава доста време. Ето ви къс справочник, благодарение на който да прецените кои са най-подходящите за вас платформи, с цел да спестите от напъните си, само че в същото време да получите положителни резултати.

Ловувайте там, където е рибата

Голяма неточност е да мислите, че би трябвало да присъствате в безусловно всяка една платформа, с цел да съумеете. Това значи да разпилявате ресурсите си на вятъра и евентуално няма да ви донесе кой знае какъв триумф. Променете тактиката – разпределете маркетинговите си запаси там, където в действителност си заслужава да бъдете, като се ръководите от желанията на потребителите ви. Изчислете в кои обществени мрежи влизат множеството от тях, с цел да извършите най-хубавата преценка. Едва тогава преминете към основаването на наличие, съответстващо за определените от вас платформи.

Фейсбук към момента носи положителни резултати

Ако преследвате публика на възраст сред 30 и 65 години, сега Фейсбук е отличен канал да достигнете до нея. Органичното постигане в тази платформа понижа в последните години, по тази причина евентуално ще би трябвало да заложите на платената реклама. Хубавото е, че можете да покажете наличието си на високо таргетирана аудитория съгласно разнообразни критерии – демографски характерности, локация, ползи, приходи, обучение, работа и така нататък

Важно е да знаете, че в общия случай хората влизат във Фейсбук по по-лични аргументи. Искат да споделят с приятелите си, да схванат нещо ново и да видят какво вършат околните им хора. Имайте го поради, в случай че сте избрали тази обществена мрежа за промотирането на бизнеса си.

LinkedIn е за бизнес

Никой не влиза в LinkedIn, с цел да гледа фотоси на кученца, или пък с цел да ревизира какво е хапнал за вечеря някой другар. Там всеки търси бизнес контакти и препоръки, а наличието ви би трябвало да е в подтекста на този факт. Текстът или видеото, квалифицирано за Фейсбук, би трябвало да е по-лично и неофициално, до момента в който LinkedIn допуска по-официално наличие с бизнес устременост. Освен това, сега органичното постигане в тази платформа регистрира доста положителни резултати.

Instagram е най-хубав за образно наличие

Тази платформа е най-посещавана от хора на възраст сред 18 и 35 години. Важно е да знаете обаче, че те желаят образно и лесносмилаемо наличие, вместо неща, свързани с бизнеса.

Подобно на Фейсбук, и тук органичното постигане спада, само че за сметка на това платеното към момента е доста на ниска цена. Имайте поради, че външните връзки (освен в профила ви) към момента не са налични за потребление. Това значи, че в случай че задачите да привлечете повече трафик към уеб страницата си, е добре да разчитате на някоя друга обществена медия.

По материал на Medium.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР