Може би по-често се срещат от известното по-рано потенциални фатални

...
Може би по-често се срещат от известното по-рано потенциални фатални
Коментари Харесай

Проблеми с мозъка са свързвани и дори при по-леки случаи на коронавирус

Може би по-често се срещат от известното по-рано евентуални съдбовни мозъчни затруднения при пациенти с ковид, в това число нарушавания в нервната система, делириум и удар. Това се предизвестява в проучване на английски лекари, осведоми Агенция Франс Прес.

При тежките случаи на ковид пациентите са изложени на риск от неврологични затруднения, само че проучването, направено от Лондонския академични лицей, е открило, че могат да настъпят съществени проблеми даже и при пациенти с по-леко преболедуване на ковид.
 Учените едвам стартират да схващат множеството здравословни проблеми, породени от COVID-19
Учените едвам стартират да схващат множеството здравословни проблеми, породени от COVID-19

COVID-19 води до инсулт, нападна панкреаса, сърцето, черния дроб, мозъка, бъбреците и други органи

Екипът е изследвал неврологичните признаци на 43 приети в болница пациенти.

Те разкрили 10 случая на краткотрайна мозъчна дисфункция, 12 случая на инфектиране на мозъка, 8 случая на удар и 8 случая на неврологични увреждания.

Повечето от тези пациенти с инфектиране са диагнозирани с изострен дисеминиран енцефаломиелит, неврологична патология, характеризираща се с инфектиране на мозъка. Това рядко положение е типично при деца след вирусна зараза.

" Ние установихме повече хора от предстоящото с неврологични положения като инфектиране на мозъка, което не постоянно се свързва с тежестта на респираторните признаци ", означават създателите на проучването.

Проучването, оповестено в журнала Brain, демонстрира, че в нито един от диагнозираните пациенти с неврологични проблеми не е намерено съществуване на ковид в г ръбначно-мозъчната течност , което допуска, че вирусът не нападна непосредствено мозъка.

Основното изобретение на учените е, че острият дисеминиран енцефаломиелит не е обвързван с тежестта на протичане на респираторното заболяване.

Докато резултатите от изследването демонстрират, че мозъчните затруднения евентуално са по-често срещани измежду инфектираните с ковид от предполаганото преди, специалисти акцентират, че това не значи, че случаите на увреждане на мозъка са необятно публикувани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР