Може би депутатите са висша раса, защото са елфи, прекрасни,

...
Може би депутатите са висша раса, защото са елфи, прекрасни,
Коментари Харесай

Анализатори: Правителство ще има, макар и с много компромиси, бутафорни структури и обещания

Може би депутатите са висша раса, тъй като са елфи, прелестни, праведни, ваксинирани от единствено себе си и безсмъртни, съобщи Харалан Александров
Не виждам нещо толкоз структурозастрашаващо евентуалната коалиция и държавно управление, тъй като натискът е огромен то да се случи, въпреки и с доста съществени взаимни отстъпки, бутафорни структури и обещания. Това съобщи пред bTV политологът Любомир Стефанов.

Думите му поддържа общественият антрополог Харалан Александров, съгласно който актуалният парламент няма право да се провали.

„ Ако в този момент не се сглоби дълго дундурканото държавно управление, нещата в страната сигурно ще се развият доста зле и ще би трябвало да бъде поета висока политическа отговорност. Съвсем разбираемо част от политическите оператори стартират да преразпределят виновността. Ние към този момент се приготвяме за обстановката, в която би трябвало да се понесе виновността от неизбежните провали и е доста значимо към кого ще бъде „ прилепена “ тя “, изясни Александров.

Двамата разясниха и тематиката за приемането на зеления документ като „ пропуск “ за влизане в Народното събрание за депутатите.

„ С безобразния отвод от зелени документи Народното събрание излъчва посланието, че разпоредбите, които важат за обществото, не са в действие за депутатите. Може би тъй като са висша раса, тъй като са елфи, тъй като са прелестни, праведни, ваксинирани от единствено себе си и са безсмъртни “, съобщи той.

„ С решението за зелените документи се постила полето за популистко антиелитарно говорене. Ще са доста глупави водачите на опозицията, в случай че не се възползват “, добави Александров.

Стефанов добави, че в миг, когато обществото е разграничено от въведените ограничения, е трябвало народните представители да създадат крачка напред и да дадат персонален образец.

„ Опозицията има интерес да стартира парламентарния живот не с един, а с два абсурда. Първият е това изцяло безсмислено навлизане в редакцията на вестник „ Труд “, а вторият – за зеления документ “, счита Александров.

„ Трябваше депутатите, които не са имунизирани, да вървят на работа с проби. Това е обикновено за нас в университета. Ние в паралелни действителности ли живеем? “, попита пък политологът Любомир Стефанов.

„ Депутатите са представителна извадка на обществото. Ако те не съблюдават законите, по какъв начин да има доверие във имунизациите или да се съблюдават ограниченията? Как обществото да не цъка като негоден часовник, когато му наложат новата порция ограничавания? Няма по какъв начин да стане и ми се коства, че спор (б.а. за зелените сертификати) въобще не трябваше да има “, безапелационен бе той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР