Могат да се изпълняват приложения, благодарение на x86 емулацияRaspberry Pi

...
Могат да се изпълняват приложения, благодарение на x86 емулацияRaspberry Pi
Коментари Харесай

Windows 10 проработи на микрокомпютър Raspberry Pi 4

Могат да се извършват приложения, с помощта на x86 емулация

Raspberry Pi 4 Model B е най-производителният модел от линията
(снимка: Marcin / Twitter)

Ентусиаст пусна пълноценна версия на Windows 10 за ARM върху микрокомпютър Raspberry Pi 4. Благодарение на x86 емулацията, на сходна настройка могат да се извършват Windows приложения.

По-конкретно, разработчик, прочут като Marcin, е конфигурирал Windows 10 за ARM Build 17134 (актуализация от април 2018 г.) на устройство Raspberry Pi 4 Model B. Миникомпютърът Raspberry Pi 4 е най-продуктивният в Pi линията.

По-рано Marcin сполучливо пусна Windows 10 за ARM на Raspberry Pi 3. Официално съвместима единствено с два модела от линията – Raspberry Pi 2 и Raspberry Pi 3B – е версията Windows 10 IoT Core. Други запалянковци, които желаят да повторят опита, ще се нуждаят от инструмент, наименуван WoA Deployer, и облик на Windows 10 за ARM.

Windows 10 работи сполучливо на микрокомпютър Raspberry Pi 4 Model B
(снимка: Marcin / Twitter)

В основата на Raspberry Pi 4 е едночиповата система (SoC) Broadcom BCM2711B0 с четириядрен процесор Cortex A72, работещ на тактова периодичност 1,5GHz. Тъй като Windows 10 на ARM прави x86 емулация, приложения за настолната версия на Windows 10 ще работят постепенно. Но от 4GB RAM е употребен единствено 1GB, тъй че има капацитет за повишение на скоростта.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР