Мое законово право и задължение е да присъствам на заседанията

...
Мое законово право и задължение е да присъствам на заседанията
Коментари Харесай

Защо омбудсманът беше изгонен от Тристранния съвет - говори Мая Манолова

Мое законово право и обвързване е да участвам на съвещанията на всички органи, когато се разискват правата на жители. Няма по какъв начин правилникът да е над закона. Така омбудсманът Мая Манолова разяснява пред " Още от деня " отстраняването й от съвещанието на Тристранния съвет през днешния ден.

Очевидно имаха терзания да отговорят на неуместни въпроси, безапелационна е Манолова. Тя изясни, че се е явила на съвещанието точно като бранител на жителите и в тази ситуация е ставало въпрос за последните 80 съкратени миньори от Бобов дол и техните права.

Омбудсманът разяснява и спора с ръководещите във връзка новия Закон за персоналната помощ.
Мая Манолова, омбудсман: Хората чакат промяна, както им даде обещание министърът, само че такава действително няма. Сърцевината на този закон е самостоятелна оценка, която би трябвало да се направи на всеки човек с увреждания, само че действително такава няма. Институциите са се вкопчили в статуквото - явно на тях обстановката по този начин им харесва, това е скандалното. Не си ли дават сметка, че в случай че законът бъде признат и влезе, хората с увреждания ще видят, че нищо за тях не се е трансформирало?! Лъжата, изключително на институции като Социалното министерство, е доста нечестна и грозна постъпка.  Членовете на Тристранния съвет не позволиха Мая Манолова на съвещанието Членовете на Тристранния съвет не позволиха Мая Манолова на съвещанието
Новият модел за оценка на типа и степента на увреждане разисква Националният съвет за тристранно съдействие. Здравното министерство предлага да от...

В студиото на " Още от деня " гостува и Вера Иванова, която е майка на дете с увреждания. Тя изясни, че майките са напуснали последното съвещание на работната група, тъй като от законопроекта, по който са работили месец и половина, са били махнати даже техните запетаи, без да остане и една дума от техните оферти.
Вера Иванова: Това е реплика на промяна, няма никаква промяна и ние като родители не можем да бъдем съучастници в убийството на хората с увреждания. Агенцията за обществено подкрепяне е една куха организация, която по никакъв метод не работи. Ние не желаеме да се закрива, а да бъде изпълнена със наличие, да увеличи ролята си.
Вера Иванова добави, че майките на деца с увреждания ще продължат митинга си, а на 30 юли излизат на ефикасен и жесток митинг, до момента в който не съумеят да изпълнят настояванията си.
 Защо майките на деца с увреждания напуснаха работната група за новия закон? Защо майките на деца с увреждания напуснаха работната група за новия закон?
Новият закон за хората с увреждания още веднъж стана мотив за неодобрение и дискусия. Протестиращите майки на деца с увреждания напуснаха срещата с работн...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР