Модулният дизайн позволява добавяне на функционалностиVive Cosmos ни потапя в

...
Модулният дизайн позволява добавяне на функционалностиVive Cosmos ни потапя в
Коментари Харесай

VR шлемът HTC Vive Cosmos вече е в България

Модулният дизайн разрешава прибавяне на функционалности

Vive Cosmos ни потапя в света на виртуалната действителност (снимка: HTV Vive)

Новата система за виртуална действителност Vive Cosmos дебютира през днешния ден пред българска публика. PC-базираната премиум система на HTC Vive е налична, лесна за прилагане и може да се развива във времето дружно с потребителите, с помощта на модулен лицев дизайн, който трансформира функционалността на шлема.

Vive Cosmos се приспособява към потребностите на VR потребителите с фокус върху лесното ръководство, разнообразието и положителната работа. Тази напълно нова Vive система за следене предлага улеснена настройка, която прави потапянето във виртуалната действителност по-бързо и по-лесно благодарение на шест сензорни камери за обстойно и точно следене от вътрешната страна на открито.

Cosmos дава 2880×1700 комбинирана пикселна резолюция – с 88% по-добра, в сравнение с резолюцията на истинския Vive. Тя обезпечава кристалночисти текст и графика. Чисто новите LCD панели понижават дистанцията сред пикселите и с помощта на същински RGB екрани минимизират „ screen-door ” резултата.

(снимка: HTV Vive)

Уникалният дизайн с покачване на предната част на шлема разрешава на потребителите да прескачат от същинската във виртуалната действителност и назад за броени секунди и то без да нарушават VR прекарването. Интегрираните, покриващи ушите слушалки обезпечават напълно поглъщащ тон.

Cosmos разполага с преобразени контролери, които усилват на най-много функционалността във виртуалната действителност и оферират комфорт по време на по-дълги игрови сесии. Cosmos също по този начин е съчетаем с Vive Wireless Adapter за всички, които избират да се движат във виртуалната действителност, без да се вързани към кабел.

Със своя модулен дизайн Vive Cosmos е най-разнообразният премиум VR шлем, създаван до този миг. Той може да работи с спомагателни аксесоари, които трансформират функционалността на шлема и разрешават на потребителите да развиват устройството си във времето.

(снимка: HTV Vive)

Първият формален „ mod ” е Vive Cosmos External Tracking Mod, предопределен за консуматори, които желаят да не престават да употребяват базовата си станция Lighthouse, с цел да наблюдават другите сюжети, като в същото време се възползват от първокласната работа на Vive Cosmos.

Услугата Viveport Infinity дава богат подбор от известни и самостоятелни VR заглавия. Само за 25,99 лева на месец или още по-малко с предплатения годишен абонамент членовете ще могат да спестят хиляди левове за достъп до стотици VR приложения, игри и видеа като A Fisherman’s Tale, Fujii и Ninja Legends, както и изключителни видеа от марки като GoPro, Discovery Channel и Animal Planet.

Vive Cosmos е първият шлем, който идва с Vive Reality System – преобразена версия на главния програмен продукт за Vive, която показва една напълно нова дизайн философия за виртуалната действителност, усещана като продължение на живота. Виртуалната действителност се усеща повече като навигация сред разнообразни светове и по-малко като пускане на разнообразни приложения.

(снимка: HTV Vive)

Cosmos ще включва потребителски интерфейс с освежен дизайн, наименуван Lens, за по-лесна навигация сред XR и Viveport Infinity приложенията. Освен това ще има и ново динамично стартово пространство, наречено Origin – мястото, откъдето ще се започват всички VR приложения и интерактивни прекарвания.

Vive Cosmos е на пазара в Европа от през днешния ден. В България ще коства 1619 лева и към този момент е разполагаем извънредно на Ozone.bg до края на 2019 година През идната година устройството ще се продава и в по-големите магазини за техника.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР