Модернизирането им ще осигури по-качествени грижи и по- добри условия

...
Модернизирането им ще осигури по-качествени грижи и по- добри условия
Коментари Харесай

По Плана за възстановяване и устойчивост: Реформират 82 дома за стари хора

Модернизирането им ще обезпечи по-качествени грижи и по- положителни условия за живот на към 5600 души.

 

Реформирането на домовете за остарели хора е главната цел на процедура „ Извършване на строителни действия и доставка на съоръжение и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за остарели хора “, която е отворена за кандидатстване от Министерството на труда и обществената политика посредством Главна дирекция „ Европейски фондове, интернационалните стратегии и планове “, оповестяват от общественото министерство.

 

Мярката е в осъществяване на Националния проект за възобновяване и резистентност и ще бъде осъществена посредством непосредствено даване на средства на съответни крайни получатели за осъществяване на вложения.

 

Допустими за кандидатстване са 73 общини, като дейностите по предложенията за осъществяване на вложения ще се извършват на тяхна територия. По плановете ще бъдат подкрепени строителни действия, доставка на съоръжение и обзавеждане за домовете за остарели хора. Бюджетът на мярката е 189,8 млн. лева От тях 161,5 млн. лева са обезпечени по Механизма за възобновяване и резистентност, а 28,2 млн. лева са национално съфинансиране.

 

Минималният размер на безплатно финансиране за един план е 50 000 лева, като няма ограничаване за оптималния размер на безвъзмездната финансова помощ. Крайният период за подаване на планови оферти е 17.03.2023 година

Условията за кандидатстване и приложените към тях документи са оповестени на уеб страницата на МТСП и в ИСУН.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР