Модерна компостираща система за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци

...
Модерна компостираща система за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци
Коментари Харесай

Компостираща инсталация за биоразградими отпадъци на Община Ямбол е изградена за над 3,6 млн. лв.

Модерна компостираща система за разделно събрани зелени и биоразградими боклуци на Община Ямбол е построена и открита покрай регионалния град. Проектът започва през 2019 година и е финансиран по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014 – 2020 година “ с над 3,6 млн. лева

Компостиращата апаратура ще обслужва 68 000 души на територията на общината. Тя е построена в местността Гол хълм в землището на село Хаджидимитрово, община Тунджа, област Ямбол. Разположена е до Регионалното хранилище за неопасни боклуци.

Съоръженията и довеждащата инфраструктура са построени на терен с обща повърхност от 8 000 квадратни метра и с очакван потенциал 2 400 тона годишно. По плана са закупени контейнери и сметоизвозваща техника. Инсталацията ще приема и обработва разделно събрани зелени и дървесни боклуци и ще понижи количеството депонирани битови боклуци в Ямбол.

Обектът е открит от кмета на община Ямбол Валентин Ревански. На церемонията по откриването участваха регионалният шеф на област Ямбол Васил Александров, ръководителят на Общинския съвет Антон Шиков, общински съветници, заместник-кметът на Ямбол Михаил Керемидчиев, заместник-кметът на община Тунджа Светозар Грозев и други.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР