Модели на Victoria`s Secret създадоха петиция срещу порочните практики в

Модели на Victoria`s Secret създадоха петиция срещу порочните практики в ...

Модели на Victoria's Secret с подписка.


Модели на Victoria`s Secret създадоха петиция срещу порочните практики в модния бранш. В нея са се подписали над 100 манекенки и представители на движението Time`s Up.

„През последните няколко седмици чухме множество изявления от настоящи и бивши модели за сексуални посегателства, предполагаеми изнасилвания и трафик на модели. Макар тези изказвания да не са били пряко от моделите на Victoria`s Secret, тяхната компания има изключително важна роля в разпространението на тези новини“, се казва в писмото, изпратено до известния бранд за бельо.

Сред най-известните манекенки, подписали се в петицията, са Мила Йовович, Джема Уорд, Каролин Мърфи, Кристи Търлингтън, Дауцен Крус, Мила Йовович, Джема Уорд, Карън Елсън и други.

Те изтъкват, че неведнъж фотографи на бранда са злоупотребявали с уязвими момичета. И дават за пример Тимур Емек, Давид Белмер и Грег Кадел.

Без ангелите на Victoria`s Secret през 2019-а

„Обърнахме се към Victoria`s Secret, за да предприемат действия, с които ще могат да запазят модната индустрия в безопасност, като използват влиянието и силата си над техните милиони фенове и потребители по целия свят. Всеки ден модни брандове, компании и агенции ни казват какво е приемливо“, поясняват моделите, които настояват компанията да стане част от програмата RESPECT, за да може върху момичетата, работещи в нея да не се осъществява сексуален тормоз.

След модела трансджендър: Оставка във Victoria`s Secret

„Много често жените в този бизнес са принудени да избират между работата си и да замълчат за неприятното преживяване или да загубят работата си, споделяйки за травмиращото преживяване. Много е важно да има RESPECT програми, за да може всеки да споделя свободно за преживяванията си, без да се тревожи за последствията“. Това коментира Ребеа Голдман от „Time`s Up“. Движението бе създадено през 2017 г., за да подпомогне жертвите на сексуално насилие.

Преди няколко дни маркетинговият директор на Victoria`s Secret подаде оставка. Едуард Разек е решил да се оттегли заради несъгласието му с наемането на трансджендър към ангелите.

„Винаги сме били и ще бъдем загрижени за благосъстоянието на нашите модели. Ще се включваме и в други кампании, защитаващи правата и сигурността на жените“, коментира представител на марката.

Модел на Victoria’s Secret с шокиращи признания

Източник: tialoto.bg