Моделът Златка Димитрова, която от известно време живее в родния

...
Моделът Златка Димитрова, която от известно време живее в родния
Коментари Харесай

Златка Димитрова: Страх ме е от мутрите на Банева! 


Моделът Златка Димитрова, която от известно време живее в родния си Бургас, е цел на офанзиви от страна на небезизвестната Евгения Банева – брачна половинка на подсъдимия олигарх Николай Банев. Самата Евгения до 2019 година беше в следствения арест по обвинявания за шест закононарушения, измежду които прането на над половин милиард евро, присъединяване в проведена незаконна група, в данъчни закононарушения и източване на редица приватизирани предприятия.

Откакто е на независимост, Банева е решила да се разправя с всичките врагове, които си е основала през годините. За зла орис на Златка, самата тя е една от задачите на гневната Евгения. Причината е парцел от 932 квадратни метра на брега на морето, който се намира на границата сред къмпинг „ Смокиня “ и „ Каваците “, написа „ Галерия “.

Преди време навръх този имот е имало сметище, само че откакто преди 22 години го връщат на старите му притежатели, теренът става владеене на Димитър Янев Червенков, който е втори брачен партньор на майката на Златка Димитрова – Маргарита, и той го облагородява и трансформира в прелестно място за отмора. След време Димитър прави наследство и след гибелта му парцелът попада във притежание на вдовицата му Маргарита, с която дружно са се грижили за апетитното кътче земя.

Изведнъж обаче се появяват олигарсите Николай и Евгения Баневи, които предявяват искания, че въпросният имот на Маргарита Червенкова е част от техен надалеч по-голям парцел, добит по време на приватизацията. Любопитно е, че по документи Баневи са „ приватизирали “ земята за по 1 $ на квадратен метър. Както се споделя в сходни случаи – дай боже всекиму.

В началото, когато тяхната компания поставя ограда, противоречивият имот остава отвън оградата, с което на процедура известната фамилия тогава демонстрира, че не го брои за собствен. После нещата се обръщат. Следват правосъдни борби сред Баневи и доста други притежатели на терени в региона, измежду които е и майката на Златка. През 2014 година Маргарита Червенкова печели делото и потвърждава, че нейният имот не влиза в апортната вноска на маститите „ приватизатори “.

След излизането си от ареста, употребявайки комфортната политическа обстановка, Евгения Банева безусловно се е развилняла и цирковете още веднъж почнали. На 30 април нейни силоваци са влезнали в частните парцели и са налепили по каравани и бунгала бележки със следния текст: „ Важно! Във връзка с резервациите за престой през летен сезон 2022 в къмпинг „ Каваците “, се свържете незабавно с администрацията на къмпинга! “ Отдолу на бележките е оставен номер за контакти. Това е все едно някой да ви залепи записка на вратата на личния ви апартамент, с която ви уведомява, че би трябвало да му платите наем. На въпросния телефон от бележката се обажда брачната половинка на известния бургаски силовак Калин Кирязов-Киряза, разкрива Златка Димитрова.

„ Когато я попитах какво става и кой им дава право да лепят разгласи по нашите каравани в имота на майка ми, госпожата отвърна, че това лято трябвало да работят тази земя, тъй като били спечелили дело и по този начин им наредила Евгения Банева… След половин час ми се обаждат от чужд номер и ми споделят: „ Изпрати си нотариалния акт за земята. Огромна безочливост, от кое място накъде ще изпращаме нотариални актове на непознати хора “, риторично пита Златка Димитрова и разкрива, че предишното лято натискът е бил под друга форма. „ Тогава ми се обади някакъв чужд човек и ми изяснява, че нашето място било пуснато за обществена обмен. „ Ако искаш да го имаш, дай 200 хиляди лв. на госпожа Евгения Банева “, добавя Златка Димитрова линии от хронологията на един рекет.

Днес Златка Димитрова е наплашена и търси подпомагане от другари юристи, публицисти и общественици, които да я защитят. „ Никога не съм се чувствала толкоз несигурна u обезпокоена. Много ме е боязън, че мутрите на Евгения Банева могат да посегнат на майка ми, на детето ми, на сестра ми, на племенниците ми, на мен… Моят случай е един от многото, които ще измерят равнището на демокрацията y нас. Надявам се законите да са над всичко в България. Все отново сме член на Европейския съюз “, разяснява Димитрова.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР