Мода, игри, традиционни песни и бойни танци ще разгърнат пищния

...
Мода, игри, традиционни песни и бойни танци ще разгърнат пищния
Коментари Харесай

Екзотиката на Азия завладява Борисовата градина на 12 май

Мода, игри, обичайни песни и бойни танци ще разпрострат обилния нюанс на азиатската просвета по време на фестивала „ Цветовете на традициите “, който ще се организира в Борисовата градина в София на 12 май. 

Мултикултурният азиатски фестивал ще бъде открит с добилите известност като азиатските олимпийски игри – континентални мулти-спорт игри, провеждани в Азия от 1978 година насам. Носещи интернационалното обръщение „ Енергията на Азия “ те ще бъдат показани за първи път у нас на сцена “Лятна сцена ” в Борисовата градина тъкмо в 10 ч. на 12 май.
Сред акцентите в извънредно богатата стратегия на фестивала, наброяваща над 50 разнообразни музикални, театрални, кулинарни, танцови осъществявания и работилници, ще бъде незабравимата танцова група от Монголия. Чрез високо пластични и акробатични танци, тя ще показа монголската мода през вековете.Художници от Пакистан пък ще чакат посетителите на фестивала да изрисуват дружно един цялостен камион в Борисовата градина като част от стартиралото като нов тип творчество от Южна Азия и добило международна известност модерно изкуство върху камиони.Танцът „ Цветовете на Азия ”, изпълнен от разнообразни участници във фестивала и палестинската танцова група от Рамала, ще бъдат част от събитието тази година. С изобразяване на тематика „ цветовете на традициите “ сред най-младите гости на фестивала и Н.Пр. Сри Астари Расжид, дипломат на Република Индонезия и главен основател на азиатския фестивал, стартирал у нас за първи път през 2017 година, ще се открие и арт работилницата, в която още интензивности ще показват Япония с обичайни хартиени кири-е, оригами, икебана и краснопис от Иран и игри от Корея, Индия, Пакистан и Индонезия.
Каузата на фестивала тази година са приемните фамилии за деца, които фондация „ За Нашите Деца “ поддържа. Благодарение на напъните на екипа на фондацията, 41 деца през днешния ден порастват в приемни фамилии, обичани, ценени и имат детството, което всяко дете в България заслужава – нехайно, цветно и изпълнено с обич. Набраните средства ще създадат допустимо фондацията да провежда спортни и летни лагери, зелено учебно заведение, арт-ателиета, посещаване на театрални постановки и други действия, които ще насърчат развиването на 17 приемни деца и ще разпрострат капацитета им.

Водещи на наситената стратегия на тазгодишния азиатски фестивал са Ива Дойчинова, публицист в радио “FM+ ” и Пейо Филипов, артист, артист и дълготраен член на Консултативния съвет на фондация „ За Нашите Деца “.

Участващите страни във фестивала тази година са: Виетнам, Емирство Кувейт, Индия, Индонезия, Иран, Китай, Монголия, Пакистан, Палестина, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония.

Фестивалът „ Цветовете на традициите “ се организира за втора поредна година със устрема да се трансформира в обичайно мултикултурно събитие, популяризиращо достоверния дух и просвета на азиатските страни у нас и създаващо среда на другарство и партньорство. Тазгодишното издание не би могло да се организира без общителното подпомагане на партниращите институции - Държавен културен институт към Министерството на външните работи, Министерство на туризма, Министерство на културата и Столична община, както и скъпата поддръжка на Президента на Република България – ген. Румен Радев.

Основен сътрудник на събитието е фондация „ За Нашите Деца “. Генерален спонсор на събитието е IPS, главен сътрудник на благотворителната идея е Turkish airlines. Медицинско обслужване, с помощта на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Награди за благотворителната лотария обезпечават и: Sail with me, Kreo, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, хотел Маринела София, Victoria SPA, 7S Group, Indofood, заведенията за хранене Eisha, Umami. Благодарности и към изложителите Nescafe Dolce Gusto, Sokoni, Tako Foods, чай Grinar и клуб по японска просвета НАКАМА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР