Мобилното приложение Virusafe всъщност води към доброволната част на системата.

...
Мобилното приложение Virusafe всъщност води към доброволната част на системата.
Коментари Харесай

Обещание: Ще бъде публикуван кода на Virusafe

Мобилното приложение Virusafe в действителност води към доброволната част на системата. Ще бъде оповестен отворен код на това приложение. Всеки консуматор ще може да употребява приложението и без геолокация. Това заключи Калин Радев, шеф на „ Софтгруп ” – компанията, стояща зад новото електронно приложение за битка с ковид.
Задължителната част на системата в действителност съставлява указател с информация. Там влизат единствено тествани данни – по думите на Радев пред Нова телевизия това значи данни и информация, въведени от болнични протоколи.
От позиция персонални данни, се подава единствено ЕГН и информация за признаци, посочи Радев за доброволната част на системата.
Няма обвързване на контактували с потвърдено заболели, които стоят най-малко 14 дни под карантина, да влизат в приложението и да дават геолокация, увери Радев. Той добави, че приложението е качено в „ двата най-големи онлайн магазина за приложения ” и се чака утвърждение всеки миг.
На въпрос дали приложението е гратис и какво става, в случай че не дам данни, отговорът беше, че ще забележим единствено статистическа информация. Ако дадем данни, персоналният ни доктор ще може да следи онлайн положението ни – като получава имейли.
Още: " Оптимистични вести от Италия за ковид, само че като цяло по света ситуацията е тежко "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР