Мобилното приложение SmartBirds на Българско дружество за защита на птиците

...
Мобилното приложение SmartBirds на Българско дружество за защита на птиците
Коментари Харесай

SmartBirds сближава дивите птици и хората

Мобилното приложение SmartBirds на Българско сдружение за отбрана на птиците към този момент е от изгода и за ловците
SmartBirds - известното мобилно приложение на Българското сдружение за отбраната на птиците (БДЗП) беше главно актуализирано и с добавени функционалности. От през днешния ден то може да бъде изтеглено гратис от Гугъл Play и употребявано от всяко мобилно устройство, смарт телефон или таблет, работещо с операционната система Android. Друго изобретение за SmartBirds е добавеното пособие за ловеца: птици, което от книжен притежател мина в електронен, с цел да бъде налично за повече хора.
Какво е SmartBirds? " Наричаме го електронен бележник, определител на гнездящите птици в България и още пособие за ловеца. Опитахме се да съберем в едно приложение всичко, което хората търсят, с цел да опознаят по-добре птиците в България, а в този момент към този момент ще оказва помощ и за спазването на ловното ни законодателство. " – споделя Светослав Спасов от Българско дружество за защита на птиците.
" Приложението е налично на български и на британски език, с цел да може да се употребява и от англоговорящи, посещаващи страната и интересуващи се от нашето птиче благосъстояние " – добавя Мариана Вълчева.
SmartBirds от през днешния ден съдържа спомагателна информация за 55 типа птици, които са позволени за лов или типове с контролирано прилагане, само че също по този начин и предпазени типове птици, които са сходни по външен тип с някои ловни типове и постоянно стават неволна жертва на ловците. Всеки от тях е показан с малко изложение с акцент на основните за определянето му белези. Това изложение ще разрешава бързо установяване на типа, дали е позволен за лов или не и в случай че е позволен, какви са нормите и периодите за ловуването му.
Изтегляйки SmartBirds от Гугъл Play потребителят се снабдява с онлайн определител на гнездящите птици в страната, който може да употребява на всички места и когато и да е, като даже не е належащо съществуването на мобилна връзка, с цел да го употребява пълноценно. За разлика от дебелите определители, отпечатани на хартия, този не тежи в допълнение в багажа, когато ползващият го е на открито измежду природата.
SmartBirds е и електронен дневник, в който може да се съхраняват наблюденията, които по-късно може да се споделят с другари посредством е-поща и обществените мрежи. За да бъде по-лесно и комфортно използването му, електронният дневник е с автоматизирано въвеждане на данни за наблюдаващия, дата и час, както и тъкмо установяване на GPS координатите на наблюдаващия.
SmartBirds ще сближи феновете на птиците с 269 типа, които гнездят у нас. Потребителят ще може да ги разпознава по-лесно, с помощта на фотосите на птиците, картите на разпространяването им, както и подробна информация по какъв начин наподобяват, с какво се хранят и местата, които избират. Но още по-важно е, че дава информация, къде могат да бъдат следени.
SmartBirds съдържа и по-специфична информация за тези, които желаят да научат повече за типовете, като природозащитен статус на типа, интервалите на миграция, информация за размножаването им и не на последно място - заканите, които ги грозят.
Приложението дава и подробна информация за зоните от екологичната мрежа Натура 2000, оповестени за запазване на птиците. GPS позиционирането разрешава и да се ревизира местоположението на потребителя по отношение на околните Натура зони и да прегледа на Гугъл карта границите на всяка от тях.
Припомняме, че SmartBirds бе номинирано от World Summit Award Mobile за най-хубаво приложение в международен мащаб в категорията Околна среда за 2014 година и несъмнено от софтуерното списание HiComm като едно от най-интересните мобилни приложения у нас.
SmartBirds e мобилно приложение, което беше обновено, с помощта на план " ПрироДА: създаване на осведомена поддръжка за европейската екологична мрежа Натура 2000; образование на потомство от подготвени и знаещи поддръжници " към стратегия LIFE на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР