Мобилното банкиране вече завзема сериозен дял в бизнеса на традиционните

...
Мобилното банкиране вече завзема сериозен дял в бизнеса на традиционните
Коментари Харесай


Мобилното банкиране вече завзема сериозен


Мобилното банкиране към този момент завзема сериозен дял в бизнеса на обичайните банки
(снимка: CC0 Public Domain)

Бързото всеобщо разпространяване на онлайн извършването на покупки и цялостното цифрово взаимоотношение в изискванията на пандемия проправи път към нова наклонност в банковите услуги, а точно пълноценно мобилно банкиране, сочи отчет на Experian за потребителите в района на EMEA (Европа, Близкия изток и Африка).

62% от бизнесите считат, че са им нужни повече данни за потребностите на разбора им, до момента в който 65% употребяват разнообразни типове набори от данни за възстановяване точността на техните разбори, да вземем за пример потребление на нетрадиционни източници на данни като отворено банкиране.

Повече от две трети (67%) от интервюираните дефинират за предпочитани вложенията в дигитализацията на главните им бизнес процеси. 62% от фирмите са записали нарастване или доста нарастване на кредитни заявки от нови клиенти през последните 12 месеца.

Компании, които към момента страдат от забавяния в този развой, заради незадоволително цифровизирани решения или заради инспекции на клиенти, които сами по себе си забавят процеса, ще бъдат наранени и ще изгубят бизнес позиции, сочи анализът.
още по темата
Проучването по поръчка на Experian е извършено от Forrester Consulting през август 2021 година и обгръща над 598 лица, заемащи висши управнически позиции в компании в областта на финансовите услуги и телекомуникационни компании в района на EMEA.

Мобилното банкиране към този момент завзема сериозен пазарен дял от полето на обичайните банки, споделиха основни мениджъри от сферата на финтех промишлеността и мобилните банки по време на Experian Innovation Week, която се организира в края на 2021 година и удостовери основните заключения от направеното изследване.

UniCredit Group, да вземем за пример, пусна на пазара buddybank – една чисто мобилна банка, налична само посредством смарт телефон и налична за iOS, Android и неотдавна за платформи на Huawei. Според Масимо Бонданца, началник маркетинг и артикули в buddybank, мобилното банкиране „ разрешава дребни формати, заради потреблението му само посредством смарт телефони, вместо посредством настолни компютри”.

„ Налагаше се също да премахнем всички непотребни дейности отвън смарт телефона. Така всичко стартира и свършва в мобилния телефон ”, разясни Бонданца. Buddybank е налична сега единствено за италиански клиенти.

Мобилното банкиране е потребно за бизнеса и изключително за дребните и междинните предприятия, защото разрешава споразумяване на заеми в границите на 48 часа. Иво Григоров, изпълнителен шеф на Credefi, пресмята броя на различните онлайн транзакции, отвън обичайното банкиране, в международен мащаб на 300 милиарда за предходната година, с прогноза за удвояване на този брой до 2026 година

„ Целият развой от кандидатстването за заем до изплащането на средствата се прави на платформата и е напълно дигитализиран”, споделя той.

Потребителите като цяло се доверяват на банките и данните им, само че техните потребности и упования се трансформираха вследствие на пандемията и това форсира процеса на цифрова промяна. Според Цвета Николова, шеф отдел „ Методология на кредитния риск и надзор на финансовата адекватност” на Пощенска банка, провокации са налице освен вследствие на рецесията, само че и вследствие на разширението на банковите артикули и системи по време на банковия развой.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР