Мобилността на бъдещето – хибридна, електрическа и свързана – се отправя

...
Мобилността на бъдещето – хибридна,
електрическа и свързана – се отправя
Коментари Харесай

Варна домакинства най-голямото събитие за електромобили и хибриди тази година – Palace Auto Varna 2021 E-Mobility

Мобилността на бъдещето – хибридна, електрическа и обвързвана – се насочва към Варна от 18 до 20 юни тази година. Дворецът на културата и спорта в морската ни столица ще семейства на своите открити площи най-голямото специализирано събитие за e-Mobility в страната, което ще събере под един покрив десетки марки с редица нови модели. Всички щандове по време на ревюто ще бъдат посветени на една обща концепция – електрифицираната мобилност на бъдещето.

В Европа растежът в продажбите на нови автомобили с опция за зареждане от контакта (plug-in хибриди и електромобили) е на процедура двоен за първото тримесечие на 2021 година по отношение на същия интервал година по-рано.Най-грубо казано, всяка седма нова кола на континента е с подобен тип задвижване, а анализатори предвиждат, че наклонността не просто ще се резервира, а ще продължи да се усъвършенства в следващите няколко години. В България положението не е чак толкоз „ зелено “, само че малки крачки в вярната посока въпреки всичко се правят. Спокойно можем да окачествим Palace Auto Varna 2021 E-Mobility като една от най-решителните такива в последните години.

Свои хибридни, plug-in хибридни или електрически коли в рамките на изложението ще изложат марките AUDI, CITROEN, FIAT, HYUNDAI, JEEP, KIA, MAZDA, OPEL, PEUGEOT, SKODA, SUZUKI, FORD, VOLKSWAGENи TOYOTA.Десетки са колите, които ще бъдат показани за първи път пред родната аудитория онлайн.

OPEL ще е един от марките, които ще покажат гама, състояща се напълно от автомобили с опция за зареждане от контакта. Несъмнено максимален интерес се очаква да породи MOKKA-E, залагащ на синхронен мотор с мощ от 136 к.с. и инстантен въртящ миг от 260 Нм. Електрическата задвижваща система на беземисионниякросоувър е компактна и лека и трансформира автомобила в много маневрен и подобаващ за приложимост в градска среда. С ускоряване от място до 100 км/ч за 8.1 секунди и невисок център на тежестта, CORSA-E, различен напълно електрически модел от Opel, ще показа алтернативен подход към градската джунгла. Върхова динамика с 225 к.с. и електрически пробег до 42 км по WLTP пък предлага plug-in хибридният GRANDLAND X HYBRID, комбинирайки най-хубавото от два свята – този на чистите електромобили и този на кросоувърите с ДВГ и огромен обсег с едно зареждане на резервоара.

Наелектризиращо ще бъде и на щанда на Hyundai, където ще забележим два модела с възможност за зареждане от мрежата. Това са обновената KONA ELECTRIC и напълно новия TUCSON HYBRID моделна година 2021. За значимостта на втория по отношениена цялата марка говори изявлението на СангЙуп Лий, ръководител на Hyundai Global Design Center: “За нас изцяло новият TUCSON съставлява важен етап в нашето дизайнерско странствуване и служи като пример за всички бъдещи модели на Hyundai. ” Революционният дизайн облича съвременна plug-in хибридна задвижваща система, която употребява 1.6-литров турбо бензинов мотор и 13.8-кВч батерия, захранваща електромотор с мощ 90 к.с. От своя страна, KONA ELECTRIC идва с обновена визия, нови технологии и пробег без изхвърляне на нездравословни излъчвания до 484 км с едно зареждане на батериите.

Несъмнено звездата на щанда на SKODA ще бъде ENYAQ iV – първият чисто електрически високопроходим автомобил на чешката марка. На разположение на клиентите в България ще бъдат три акумулатори (55, 62 и 82 кВч), като пробегът може да доближи до 520 км по цикъла WLTP. Може би даже по-важна е новината за опцията за бързо зареждане на електрическия SUV – до 80 процента от батерията могат да бъдат възстановени в границите на към 35 минути в взаимозависимост от потенциала на батерията и метода на зареждане. Във Варна SKODA ще покаже и първите си два plug-in хибридни автомобила. Това са SUPERB iVи OCTAVIA iV, като няма по какъв начин да не отбележим, че OCTAVIA грабна наградата „ Автомобил на Годината в България “ 2021 единствено преди няколко дни. Това ще бъде първата обществена поява на изцяло актуализирания бестселър след спечелването на авторитетната премия.

Междувременно, Shell, един от партньорите на Palace Auto Varna 2021 E-Mobility,продължава да разширява мрежата си от бързозарядни станции за електрически автомобили в България и техният брой към този момент е 16. Компанията е силно фокусирана върху това да предлага на клиентите си многообразие от горива и да им обезпечава улеснения за зареждане на електрическите им коли.Shell е първата верига бензиностанции у нас, която инициира толкоз огромен план, свързан с електрическата подвижност. Зарядните станции са изградени съвместно с Eldrive и всяка от тях е с мощност от 50 kW. Това значи, че за по-малко от 20 минути най-масовите електромобили могат да се заредят до 80 процента. 16-те бързозарядни станции са разположени в търговски комплекси Shell на ключови местоположения в страната – на магистрали и основни пътища, тъй че да отговарят на потребностите на клиентите по най-хубавия метод.

Освен да се срещнат от близко с автомобилите посредством статичната им експозиция, посетителите на Palace Auto Varna 2021E-Mobility ще имат опцията да участват в проведен тест-драйв и демонстрации, за да видят и усетят идващото равнище на мобилност.Официални сътрудници на събитието са Shell, УниКредит Лизинг и ЗК Лев Инс. Palace Auto Varna 2021 E-Mobility ще бъде отворен за гости от 11 ч. сутринта до 19 ч. вечерта във всеки от дните 18, 19 и 20 юни.Входът за ревюто коства 6 лева при покупка на билет на място, а онлайн през мрежата на Eventim.bg пропускът е с цена от 5 лв. Продажбата на билети е към този момент в ход на този адрес.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР