Мобилният оператор А1 България най-вероятно ще поддържа интелигентната транспортна система

...
Коментари Харесай

А1 вероятно ще поддържа умната система на магистрала "Струма"

Мобилният оператор " А1 България " най-вероятно ще поддържа интелигентната транспортна система на автомагистрала " Струма " през идващите пет години. В търга на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) са взели участие общ четири претенденти, само че е отворена единствено една ценова оферта, а всички други са отстранени преди този момент.

А1 са предложили цена от 4 999 999 млн. лева без Данък добавена стойност при планирана цена 5 млн. лева, т.е. 1 лева под лимита на пътната организация. Цената беше единственият аршин за оценка, само че имаше условие изпълнителят да е направил през последните три години най-малко една система за мониторинг и култивиране на данни от датчици, състояща се от център за данни (data center), програмен продукт и информационна съгласуваност за транспорт на данни (VPN).

Целта на въпросната умна система в сектора сред Кресна и Сандански е в действително време да се следи трафикът и пътната конюнктура, с цел да се контролира навреме придвижването при потребност. Например при злополука или мъгла може да се вкарва ограничаване на скоростта, да се забрани шофирането в дадена лента и така нататък Освен това системата разрешава да се мери тежестта на преминаващите транспортни средства, с цел да може да се глобяват претрупаните тежкотоварни машини.
Без конкуренция в цените
Обществената поръчка беше оповестена на 5 март 2021г. Оферти подадоха " Контракс ", БТК и обединяване сред " Енопта " и " Новател ".

" Контракс " е построила системата в правата на " Струма ", която в този момент ще се поддържа. Фирмата беше част от обединяването, което построи система за автоматизирано събиране и разбор на данни за пътния трафик по автомагистралите и първокласните пътища по поръчка на пътната организация по оперативна стратегия " Транспорт " в предишния програмен интервал. Компанията беше и измежду участниците в търга за създаване на тол системата.

БТК също се състезаваше в него с сътрудник " Нованор ", компанията на Лиляна Деянова, позната като Лилана.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР