Мобилните работни станции станаха нов тренд в корпоративния сектор и

...
Мобилните работни станции станаха нов тренд в корпоративния сектор и
Коментари Харесай

Работните станции станаха нов тренд в корпоративния сектор

Мобилните работни станции станаха нов тренд в корпоративния бранш и се употребяват от компании, като HP Inc и Acer, оповестява изданието DigiTimes.

Според него, HP Inc. доминира на пазара на работните станции, посредством управление на към 60-70% от продажбите. Наскоро, компанията показа две нови мобилни решения, в това число и модела ZBookx2, оборудван с безжична клавиатура.

Acer разгласи мобилната работна станция TravelMate P8 с механически характерности, като тези на обичайните високопроизводителни компютри. Лаптопът е предопределен за приложимост от клиентите във финансовите, просветителните, медицинските и индустриални браншове.

Според данните на изследователската компания IDC, през 2016 година, доставките на мобилни работни станции в световен мащаб са достигнали 1,35 милиона единици, което съставлява нарастване от 20% по отношение на миналата година. Само за първите три тримесечия на 2017 година са били пуснати повече устройства, в сравнение с през цялата 2016-та, с което се демонстрира засиленото търсене.

Дебютът на архитектурата GPU Nvidia Pascal разреши прехода на работните станции от обичайните десктоп формати към портативни компютри. През 2018 година се чака нова вълна на промяна, с помощта на появяването на новата архитектура Nvidia Volta.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР