Мобилна рехабилитация за възрастни и обездвижени пациенти въвежда Медицински център

...
Мобилна рехабилитация за възрастни и обездвижени пациенти въвежда Медицински център
Коментари Харесай

Спортният диспансер в Пловдив предлага рехабилитация по домовете

Мобилна рехабилитация за възрастни и обездвижени пациенти вкарва Медицински център " Рехабилитация и спортна медицина - Пловдив " МЦРСМ-1 Пловдив, някогашния Спортен диспансер. Иновативната услуга е част от пакета противоепидемични ограничения, които лечебното заведение осъществя сполучливо, съобщи шефът на общинското лечебно заведение доктор Влатко Глигоров.

Насочена е към обездвижени пациенти - след инсулт, интервенция на гръбнак или тазобедрена става, само че също по този начин и при политравми и дълго обездвижване, в това число и след интензивно лекуване на COVID-19 зараза.

Реализацията на услугата стана допустима, с помощта на един неповторим уред за мобилна физиотерапия, който прави магнитотерапия, ултразвукова терапия и електротерапия с 5-6 разнообразни вариации на ток с над 65 стратегии за всевъзможен тип болести, сподели той.

Според доктор Глигоров рехабилитацията в домашни условия е още един опит за смяна на бизнес концепцията на лечебното заведение, която доста облекчава и околните на болните. Няма да се постанова да бъдат транспортират до центъра. Мобилен екип с нужната екипировка ще ги посещава на място.

За да бъдат обслужени в дома си, пациентите или техните близки, би трябвало да се запишат на телефона на МЦРСМ за мобилна рехабилитация. Определят им се дата и час за обзор от доктор експерт в наличие на рехабилитатор в центъра или в домашни условия. Физиотерапевтът назначава самостоятелна стратегия, която съдържа нужните кинезитерапевтични комплекси, дихателни извършения, физиотерапевтични процедури и други Предписанието на лекаря се извършва от рехабилитатора.

За наше страдание тази услуга не се покрива от НЗОК и ще бъде заплащана от пациентите, според одобрения ценоразпис на сдружението, означи доктор Глигоров. Затова екипът ще бъде оборудван с мобилен касов уред и всяка от процедурите ще бъде таксувана на място, според наставления комплекс за деня. При нужда медиците ще вършат и спомагателни услуги по-желание на пациента, като масаж или мануални техники, които са целесъобразни при пациенти с доста дълъг интервал на обездвижване и съпътстващите ги спомагателни затруднения от залежаване и носене на лонгети или гипс.

С мобилната рехабилитация са ангажирани петима млади сътрудници, които имат предпочитание да работят и да се развиват професионално, уверен съм, че ще харесат на пациентите, съобщи шефът.

За мобилната рехабилитация е належащо авансово записване на телефоните на МЦРСМ: 032/643902, 032/644049.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР