Мобилизационната система в Русия се опитва да изпълни поставените от

...
Мобилизационната система в Русия се опитва да изпълни поставените от
Коментари Харесай

ISW: Руснаците се опитват да изпълнят задачите, поставени от Путин, но не могат да създадат дори посредствен резерв

Мобилизационната система в Русия се пробва да извърши поставените от Владимир Путин задания, само че се сблъскват с можество проблеми. Москва даже не може да образува несъвършен запас, а частичната готовност може да вдигне общественото напрежение в страната. Това съобщи в собствен разбор Вашингтонският институт за проучване на войната (ISW). 
 
Съществуват разминавания сред заявките на Путин и наличието на указа по отношение на категориите мъже, които ще се смятат за непригодни за военна работа. Анализаторите на института са на мнение, че в първите дни на частичната готовност се виждат цялостен ред проблеми. Сред тя са митинги в цялата страна и акции на вандализъм против военкоматите (военните окръжия, бел. ред.) през първите 48 часа от оповестяването на частичната готовност. 
 
Русия търпи една след друга загуби на фронта, е различен от изводите на ISW. Въоръжените сили на Украйна настъпват северно и северозападно от Лиман. В същото време рашистките войски се провалят в опитите си да нападат по посока на Бахмут и северо-западните региони на Донецк. 
Украинските сили за защита не престават настъплението в Херсонска област и съхраняват инфрмационна тишина за напредването си в района. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР