Мнозинството в шведския парламент ще подкрепи България и Румъния за

...
Мнозинството в шведския парламент ще подкрепи България и Румъния за
Коментари Харесай

Чудесни новини от Швеция за България

Мнозинството в шведския парламент ще поддържа България и Румъния за Шенген, стана ясно от думите на депутати от кралството, които бяха на аудиенция в Брюксел.

Шведската социалдемократическа работническа партия ще поддържа присъединението на България и Румъния към Шенген - това удостовери пред " Хоризонт " депутатката от кралството Ида Каркиайнен. Новината бе обявена преди няколко дни от българските социалисти в Европейския парламент след диалози с техни сътрудници от Швеция:
-->
" Променихме позицията си, откакто получихме повече информация за свършената работа. Става дума за сериозните проблеми по отношение на Шенген, с които трябваше да се оправят и България, и Румъния. Видяхме, че е свършена забележителна работа. Затова ние направихме нова преценка и в този момент утвърждаваме присъединението на България и Румъния ", съобщи Ида Каркиайнен.

Ерик Отосон от умерената партия на премиера Улф Кристершон също съобщи, че партията му ще ни поддържа. Зад България и Румъния застава и цялата съпротива на Швеция, сподели депутатът от Зелените Ян Риисе.

На присъединението на двете страни към Шенген обаче продължава да се опълчва партията " Шведски демократи ", която не взе участие в ръководството, само че поддържа държавното управление.

Депутатката Виктория Тиблум:

" България и Румъния не са подготвени за пълноправно участие в Шенген. Основна причина по тази причина са сериозните дефицити в работата им в битката с корупцията и проведената престъпност, а и в неналичието на правна сигурност. Според нас, жителите на тези страни злоупотребяват и със съществуващата инструкция за свободно придвижване, което води до съществени проблеми за публичния ред и сигурност в страната ни. Затова не можем да подкрепим позицията на партиите в държавното управление за тяхното присъединение към Шенген.  А и не сме подготвени за преместването на външните граници на Шенген към Украйна поради очевидните опасности за Европейски Съюз като, да вземем за пример, контрабанда на оръжие ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР