Мнозинството в Общинския съвет на Варна през последните десет години

...
Мнозинството в Общинския съвет на Варна през последните десет години
Коментари Харесай

“Възраждане: Общинският съвет във Варна обслужва олигархични интереси

Мнозинството в Общинския съвет на Варна през последните 10 години обслужва олигархични и мафиотски ползи, които ограбват общинския бюджет.
На втората сесия за тази година Българска социалистическа партия и ГЕРБ гласоподаваха ънблок (заедно), съобщи общинският консултант и ръководител на политическа партия " Възраждане " Костадин Костадинов на конференция на партията.
Сподели с твоите другари
Това се видя и по метода на образуване на управленията на комисиите. Настоящото ръководство на общинския съвет погази един обикновен принцип на демокрацията, а точно в управленията на общинския съвет да се дава посланичество и на опозиционните групи . В случая те са две - на " Възраждане " и " Демократична България ".
Лидерът на " Възраждане " разкри, че от партията желаят да попитат кметът Иван Портних провокиран от него скандал в Хайфа.
" Искаме да разберем какво се е случило, че Варна няма контракт за побратимяване с Хайфа. Този въпрос беше коментиран много внимателно по време на преизборната акция, като ние имахме проблеми с неговото показване. Имаше медии, които отхвърлиха да го разясняват и на нас ни беше наложена цензура . Това си остава на съвестта на медиите и работещите в тях, а нашият цивилен дълг изисква да зададем тези въпроси. 
Ако кметът не отговори, има и други способи да разберем. Ще се свържем с израелското посолство, ще напишем публично писмо до нашите сътрудници в Хайфа. Ще създадем всичко допустимо, с цел да стане ясно какво тъкмо се е случило там. Защото имаме правото да знаем. "
Очаква се идната седмица от Политическа партия " Възраждане " да дадат още веднъж конференция, в която ще бъдат показани отговори от ГДБОП, на въпроси, заложени от съветниците на " Възраждане " по отношение на корупционни схеми в Община Варна.
Костадин Костадинов и съветниците от Политическа партия " Възраждане " споделиха още, че ще упорстват за безвъзмездни детски ясли и градини, за гратис столово хранене на учениците и за понижение на такса боклук.
Градът да се ръководи в интерес на жителите, а не на мафията, упорстват от " Възраждане ". Съветниците от партията се обявиха като най-сериозната съпротива в Общинския съвет на Варна.
В идващите четири години няма да спрем да задаваме въпроси и да се борим за смяна ", заявиха още от " Възраждане ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР