Мнозинството от хората в Хонконг ще запазят своите основни права

...
Мнозинството от хората в Хонконг ще запазят своите основни права
Коментари Харесай

Премиерът на Хонконг: Новият закон се отнася за малка група престъпници

Мнозинството от хората в Хонконг ще запазят своите съществени права при новия закон за сигурността, признат от Китай, тъй като той се отнася за дребна група нарушители. Това съобщи ръководителката на изпълнителната власт в Хонконг Кари Лам пред Съвета за права на индивида към Организация на обединените нации, представена от ДПА и Ройтерс.

Във видео послание към международната правозащитна организация Лам оправда закона с аргумента, че държавното управление в Пекин не може да подценява съпроводените с принуждение митинги, както и апелите за самостоятелност и външната интервенция. Според нея законът "запълва празнота " в законодателството и няма да наруши автономията на Хонконг.

Китай отвръща на Съединени американски щати поради Хонконг

"Основните права и свободи на преобладаващото болшинство поданици на Хонконг ще бъдат предпазени ", заявява Лам. По думите й законът санкционира стачките, подкопаването на държавната власт, терористичните действия и съглашателството с непознати сили. Тя упрекна в двоен стандарт задграничните държавни управления, които подлагат на критика закона, и сподели, че всяка страна има правото да приема национално законодателство за сигурността.

Часове по-рано Народното събрание на Китай утвърди закон за националната сигурност в Хонконг, с който бяха основани предпоставки за най-радикалните промени в метода на живот в някогашната английска колония откак пред 23 години тя бе предадена на Китай, припомниха осведомителните организации.

Европейски Съюз осъжда закона за националната сигурност на Хонконг
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР