Мнозинството германци искат по-тесни отношения с Русия и Китай, показва

...
Мнозинството германци искат по-тесни отношения с Русия и Китай, показва
Коментари Харесай

Германците искат по-тесни отношения с Русия и Китай за сметка на САЩ

Мнозинството германци желаят по-тесни връзки с Русия и Китай , демонстрира социологическо изследване на Pew , което е най-вече за американско-германските връзки.

69 на 100 от интервюираните биха желали Германия да си сътрудничи по-тясно с Русия, а 67 на 100 - с Китай.

Докато 70% от американците декларират, че Съединени американски щати би трябвало повече да си сътрудничат с Германия, едвам 41 на 100 от германците биха желали това със Съединените щати.

Всеки седми американец е на мнение, че американско-германските връзки са " положителни " . Само 24% от германците са съгласни с тази констатация. 73% от германците считат, че връзките със Съединени американски щати са " неприятни " , до момента в който при американците процентът е на равнище 25 на 100.

72 на 100 от германците желаят по-голяма самостоятелност от Съединени американски щати що се отнася до външната политика.

Гражданите на Съединени американски щати желаят най-много да си сътрудничат повече с Англия (78 на сто); Франция (73 на сто), Германия (70 на сто), Китай (59%) и Русия (35%). При германците картината е следната: Франция (82%); Русия (69%); Китай (67%), Англия (55 на сто) и Съединени американски щати (41%).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР