Мнозинството американци се опасяват, че отношенията на САЩ с Русия

...
Мнозинството американци се опасяват, че отношенията на САЩ с Русия
Коментари Харесай

Американците песимисти за отношенията с Русия и Китай

Мнозинството американци се притесняват, че връзките на Съединени американски щати с Русия и Китай ще се влошат още повече през идната една година . Въпреки че има признаци на дипломатически прогрес с Ким Чен-ун за нуклеарните оръжия, близо половината от жителите на Съединени американски щати са на същото мнение за КНДР.

Ново социологическо изследване на Associated Press-NORC демонстрира публичните настройки към посоката на Съединени американски щати в връзките си с основните стратегически противници 15 месеца след поемането на властта от президента Доналд Тръмп.

" Тръмп отвори цяла кофа с червеи, той го направи с прекалено много страни едновременно ", сподели 70-годишният Джон Паркър от Флорида и предизвести, че президентът се пробва да сътвори проблеми на американците.

Сондажът разкрива, че американците са най-песимистично настроени за връзките с Русия : 56% от тях мислят , че обстановката ще стане още по-лоша през идната година, до момента в който 13 на 100 споделят, че ще се усъвършенства. 40% от републиканците считат, че нещата ще станат по-зле, а 20% са на мнение, че ще се подобрят, до момента в който 40 на 100 чакат да се запазят на същото равнище.

По отношение на Китай 48 на 100 от респондентите чакат утежняване на връзките през идната година, а 17% споделят, че чакат нещата да се подобрят.

Въпреки че Съединени американски щати и Северна Корея провеждат среща сред водачите на двете страни, 47% от американците не са оптимисти за връзките с КНДР. 20% от американците пък имат вяра, че връзките сред двете страни ще се подобрят.

Извън външната политика 40% от американците като цяло утвърждават работата на Тръмп като президент. 59% пък не са удовлетворени от това, което прави държавният им глава.

Цялостно американците са песимисти за развиването на страната . 60 на 100 считат, че Съединени американски щати се движат в неверната посока.

В изследването, извършено от 11 до 16 април, са взели участие 1 140 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР