Мнозина свързват името на Пламена Червенкова с титлата „Мисис България

...
Мнозина свързват името на Пламена Червенкова с титлата „Мисис България
Коментари Харесай

Пламена Червенкова: Висцералната терапия премахва стагнацията на органите

Мнозина свързват името на Пламена Червенкова с купата „ Мисис България Европа “, която тя печели през 2014г., само че доста повече хора я познават като единственият у нас- член на Световната асоциация на висцералните терапевти, притежаваща червен лиценз, който и дава права да практикува в България. Пламена Червенкова е мануален терапевт с лиценз от Министерството на здравеопазването в Русия. Тя организира холистичен и енергофизиологична палпация и диагностика на човешко тяло. Ученичка е на проф. акад. Огулов, основал Асоциация на висцералните терапевти. Пламена Червенкова е специализирала и перцептивна пластика – авторска методика на доктор Наталия Соколова.

Пламена Червенкова приема в на ул. „ Гургулят “ 18 Б, в сърцето на София. Там тя работи със международно известният украински доктор доктор Василий Чайка. Пламена постоянно цитира доктор Чайка, който споделя: „ Ако докторът не знае по какъв начин да лекува заболяването, това не значи, че тя е неизлечима.

„ Много значимо е да се знае, че тяло, мозък и душeвност работят в синхрон .

На това се базира методиката на доктор Василий Чайка „ Тяло-мозък-психика “. Помощни лечения при тази методика са терапия, слагане на вендузи (вакуум терапия), слагане на пиявици и остеопатични техники – работа с кости и стави. Но без да работим със съзнанието, с възприятията и страстите на индивида, колкото и висцерални лечения да създадем, не можем да решим проблемите със здравето.



Ето за какво взех решение да надграждам моите познания и опит, като преди три години прекосих образование по програмата „ Тяло-мозък-психика “ при неповторимия украинско-унгарски доктор – доктор Василий Чайка.



В момента имам достойнството да работя дружно с него. Той е съветник, който изписва рехабилитация и оздравителни процедури. За да оздравее човек изцяло, не е задоволително единствено да му се ползва висцерална терапия и другите спомагателни лечения, а да се извърши и програмата „ Тяло-мозък-психика “, разкрива Пламена Червенкова.

В екип с Пламена Червенкова и доктор Чайка работи и Виктория Денисенко– рехабилитатор, психолог, физически терапевт, хирудотерапевт. Квалификацията си по хирудотерапия получава след образование при президента на Асоциацията на експертите по хирудотерапия в Русия Олга Казинска.



„ Включихме и лекуването с медицински пиявици (хирудотерапия) в центъра, тъй като изгодите от тях са многочислени. Подходящи са за болести на сърдечносъдовата система. Във всички заболели органи и тъкани има нарушено кръвоснабдяване, всеки здравословен проблем е съпроводен с нарушаване на кръвотока. Когато обаче се приложи хирудотерапия, кръвта се разрежда, тромбите се разграждат и се възвръща кръвотокът, в това число в капилярите, и по този начин се усилва храненето на тъканите.

Освен това хирудотерапията отстранява отоците в крайниците и работи болкоуспокояващо. Има и имуностимулиращ резултат. Ето за какво, хирудотерапията усъвършенства положението на болните от сърдечносъдови и ставни болести, лекува всевъзможни болкови синдроми, болести на черния дроб, на стомашно-чревния тракт, венозни заболявания, хемороиди, проблеми с кръвоносните съдове в главата, високо кръвно и други Съществува протокол за разполагане на пиявиците и като го прилагаме, снемаме болковия синдром, отстраняваме възпалението и подобряваме положението на пациента “, споделя Пламена.

Кай употребява услугите на медицинския център на Пламена Червенкова?

с нарушавания в храносмилателния тракт (констипация, колит, хемороиди, гастрит, язва), херния, проблеми на мъжката или женската репродуктивна система, мигрена, омазняване на черния дроб, болести на пикочния мехур и бъбреците, диабет, кожни проблеми – удебелявания, папиломи, белези, респираторни болести, гинекологични и хормонални нарушавания, мускулно напрежение, контузии, болки в ставите, психологични разстройства и мн. други

Преди да стартира лечението беседваме с пациента, с цел да разберем какво го тормози. Така стигаме до неговите паники и откриваме повода за признаците.

Основната цел на метода е филтриране ,

което с изключение на посредством главния прийом – коремната палпация, става и посредством интраорална техника (терапия на езика, благодарение на която през устата се изкарват паразити и гъбички), както и с банкет на подобаващи масла и билки “, споделя Пламена Червенкова.

Тя следи отлични резултати при своите пациенти след банкет на рициново масло и лимон, тъй като те са аминокиселина, конструктивен материал за клетката, който се всмуква навръх мястото, където има недостиг – кости, стави, кожа. Някои от билките, употребявани за филтриране (след използването на рициново масло), са пелин, сладостен корен, семена от копър, обиращи газовете. Содата се употребява, когато има сгъстена кръв, която алармира за съществуването на паразити. Оказва се, че от стомашночревния тракт потеглят множеството болести и в случай че там има нарушавания, здравето ни виси на косъм, а дружно с него и прочувственото ни положение, образът на кожата ни, фигурата и цялостният ни тонус.

„ Преди началото на първия сеанс пациентът се разпитва в детайли за болежките и хроничните болести, с цел да се откри спецификата на случая му.



В началото остеопатичната техника се ползва плитко и леко налягане, а с течение на лечението силата и дълбочината се усилват по отношение на реакциите и потребностите на човек. Болката е пренебрежима, тя се притъпява и изчезва с течение на сеансите, когато органите са възвърнали анатомично вярната позиция и действието си. Обикновено чувства и гърмеж в корема се появяват още при първата палпация, те са знак, че жлъчните пътища стартират да се отпушват. На Изток жлъчката е считана за център и най-съществен орган в човешкото тяло, а естествената u работа подсигурява здравето на целия организъм. Тя е един от акцентите и в учението на Огулов. Палпацията във дава акуратност при диагностика на органите и даже открива неизявени болести. Пълният курс висцерална терапия усъвършенства цялостното положение на организма и пълноценното и безпроблемно осъществяване на функционалностите му “, обаснява Пламена Червенкова и добавя:

„ Диагностиката борави с 97 зони начело и 96 зони откъм гърба на тялото, като демонстрира къде има уплътнение и кой орган е блокиран.

С лек напън под избран ъгъл се доближава подоргановото пространство. Не се натиска органът, а леко се измества. Всеки оток и болежка имат значение, както и зоната, в която се намират. Проследява се пътят на инервацията от вътрешните органи – къде се основава блокаж, който предизвиква болежка или дискомфорт. Плекситът да вземем за пример е следствието, диагнозата, само че в действителност приказваме за застой в жлъчката или жлъчните пътища и когато те се освободят, болката в плешката изчезва. Цялата плешка отразява положението на черния дроб и в случай че има застой в него, ще има болежка. Това не значи, че си болен, а че има застой във вътрешните органи – в кръвта, в лимфата, няма кръвоснабдяване на органа или той не се снабдява с нужните витамини и минерали. Работи се по два центъра – храносмилателната и дихателната система са горният център, а пикочно-половата система е долният. Чрез напън върху избрани зони се освобождава кръвообращението, “ изяснява Пламена Червенкова.

Още информация за висцералната терапия можете да прочетете на уеб страницата на кабинета на Пламена Червенкова:

За контакти тел. 0884 17 63 75

Можете да си запишете час и онлайн
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР