Мнозина ще я познаят веднага. Рижа, луничава, безкрайно симпатична. Това

...
Мнозина ще я познаят веднага. Рижа, луничава, безкрайно симпатична. Това
Коментари Харесай

Историята на Деси, която проби в Ел Ей, но...

Мнозина ще я познаят незабавно. Рижа, луничава, безпределно симпатична. Това е Деси, топмоделът с обещаваща кариера и към този момент стабилен стаж макар нежната възраст. Деси Савова грее от корици на списания, реклами на магазини и на молове. Оказва се изцяло земно момиче, което се съгласява на изповед. Ето какво описа тя пред „ “.

Приказката на Деси стартира изненадващо, когато е тийнейджърка, ненавършила даже 15 години. Един безоблачен ден излиза на разходка в Южния парк, София.

„ Забелязах, че една жена ме гледа непрекъснато. Накрая пристигна при мен и ме попита дали работя за някоя организация. Оказа се, че дамата е букер в „ Ивет модерно ", и ме предложения “, споделя се Симона “, спомня си Деси.

За разлика от множеството девойки, нашият събеседник не мечтае да стане модел. Колебае се при офертата, тъй като е чувала и неприятни неща.

Букерката обаче е упорита и желае среща с родителите. По това време таткото на Деси работи в чужбина. Майката въпреки всичко се съгласява на среща с настройката, че ще откаже.

Смята, че Деси е дребна, а и също има неприятно мнение за стилните среди

От „ Ивет модерно “ са настоятелни, изясняват в детайли, демонстрират какъв брой сериозна компания са. И родителите се съгласяват. „ Честно, нямаше да направя покруса, в случай че не ме бяха пуснали “, споделя Деси.

Тя е родена в София, както и всичките ѝ родственици по бащина линия. И се има за столичанка, макар непрекъснатите майтапи на приятеля ѝ. Причината. Семейството живее в близкия Костинброд.

Майката е рускиня от Сочи. Запознават се с бащата, до момента в който той работи там. Влюбват се, идват в България, където се откриват. Класическа история.

„ Определено не наподобявам единствено на единия родител, имам смесени черти. Никой от тях не е риж или с лунички. Това несъмнено са съветските ми гени, само че очевидно идват от дядовци и баби “, споделя Деси.

Тя в никакъв случай не е снимала в Русия. „ И там, както и в България, модели се „ изнасят “ за работа в чужбина, локалният пазар не е толкоз огромен, а девойки - доста “, коментира събеседникът ни.

Но пък има корица на известно списание в Украйна.

Иначе е снимала в съвсем всяка страна на Европа

Престижни списания, каталози и марки облекла наемат българката. Дори автомобилният колос "Ауди " я кани за фотоси.

Точно преди пандемията стига и до Ел Ей, където снима реклами на облекла за списания и уеб сайтове. Но избухва болестта. Деси трепери крепко, съумява да се прибере на косъм - тъкмо преди да хлопнат куп граници.

От една страна, се връща от мечтания град с мечтания контракт за работа на всеки модел. От друга обаче, е удовлетворена, че пандемията не я заковава наложително там за няколко месеца.

„ Ако ме е боязън от вируса, е тъкмо затова. Ясно, ще го караме всичките или множеството. Но не желая да е на някое непознато място, надалеч от семейство и другари “, споделя хубавицата.

Е, локдаунът удря сериозна по кариерата <210>. „ Точно в тези дни фотографирам по принцип крепко за коледни реклами на моловете. Сега затвориха. Дано по Коледа има някакво оживление “, пожелава си топмоделът.

Деси не крие за какви пари става въпрос за бизнеса

„ Всеки път е друго. Често се обаждат и отивам да фотографирам без пари. Просто би трябвало да имаш настоящо портфолио. Да те оферират на пазара.

Случва се хората да те харесат, да ти предложат нови фотоси, към този момент платени. Или фотографът да те предложи на друга компания.

Може да те повикат в Италия и от раз да изкараш 10 000 евро. Плащали са и 1000, и 2000 лв., всякога е друго “, разкрива Деси.

Тайната на триумфа в този бизнес за нея не е във външността: „ Вътрешната харизма и самодисциплината са факторите, които те бутат напред. Нямаш ли ги, колкото и да си красива, мъчно ще успееш “.

Бизнесът е тежък освен поради конкуренцията. Деси е работила болна по 15 часа. Снимала е летни сбирки посред зимата. И противоположното. Зимни сбирки в най-голямата горещина. Нямаш право на недоволство, нито на мрънкане.

Е, не е съумяла да се пребори с един боязън - този от змии

„ Отивам един път на фотоси, оказа се, че ще е с едни такива гнусни, пълзящи. Е, това не го направих.

Иначе съм снимала с гекони, хамелеони. Един гекон побягна по ръката ми, разпищях се крепко. Дори имаше фотография от този миг “, смее се в този момент Деси.

Как излиза на разходка в центъра на София? Абсолютно кежуъл. Мята кецове или маратонки, дънки, тениска. „ Не се впрягам. Нито се мацотя. Подчертавам някои черти и готово “, споделя събеседничката ни.

Има страховит метаболизъм и си хапва каквото изиска, не пази диети. Спортува вкъщи, от време на време върви на фитнес с приятелки.

Мъжете? Естествено, че я гледат постоянно с нараснало внимание, само че от дълго време се е научила да не обръща внимание. Някой прескочи ли границата, става доста внезапна.

„ Сега към този момент имам и сериозна връзка, показвам го и хората съблюдават нужното почитание “, разкрива Деси.

Щастливецът се споделя Георги, също артистичен човек, видео мейкър, фотограф. Спортен почитател и самичък спортува. „ Много се обичаме “, щастлива е манекенката.

Любимите мигове са лятото, когато разпускат в фамилната каравана на Георги до Черноморец. „ Преди да се срещнем, почивах по друг метод. Но този ужасно ми хареса. Мечтая един ден да имам лична каравана и опцията да изкарвам там цялото лято “, откровена е Деси.

От известно време се пробва да кара и сноуборд

Пак около Георги, който е обожател на зимните спортове.

Пандемията ѝ основава ново занимание. Деси стартира да рисува. Гледа уроци в интернет, възпламенява се. Вече има две картини.

Локдаунът пък отключва и в двамата кулинарни заложби. Георги е занаятчия на месата. Деси си пада по опитите. Често изненадва обичания с кейк или торта, до момента в който той инсталира нещо по компютъра.

Вечер си имат ПСР обред. Жоро го назовава по този начин ​- Предястие, салата и ракия. Деси е по лекото вино.

А с Пловдив е обвързвана най-новата облага ​- шофьорската брошура. „ Понеже доста одобрявам "Капана " - улиците, заведенията, магазините, безусловно всичко. И си споделих - ще отскачаме при всяка опция на разходка там с колата, таман ще се науча да карам. Е, към този момент няма да стане, очевидно. Но при рухване на ограниченията, незабавно запалвам към "Капана “, безапелационна е Деси.

КАРЕ

Твърд съперник е на изкуствените миски

За Деси неприятният имидж на моделите в България идва от напомпаните миски по всевъзможни състезания. "Не го одобрявам. Всеки може да си направи интервенции и да стане манекен.

Същото е с инстаграм моделите. Не споделям всички, само че множеството са изкуствени. Това подхранва неприятния имидж на цялата специалност “, безапелационна е Деси.

Оферти за спомагателни „ заработки “ не е срещал в бизнеса. Отдава го на сериозния имидж на компанията, за която работи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР