Мнозина се възхищават на котките. Те са сладки, но това,

...
Мнозина се възхищават на котките. Те са сладки, но това,
Коментари Харесай

Суеверие или истина: Черните котки и мистерията около тях

Мнозина се възхищават на котките. Те са сладки, само че това, което очарова при тях е, че не се нуждаят от никой, който да ги гали или да ги храни. Котката е свободна душа: в случай че те харесва, тя се съгласява да пристигна вкъщи с теб, да я нахраниш и да се грижиш за нея, до момента в който не й писне. Един ден може да откриете, че вашата котка е изчезнала, в никакъв случай не завръщайки се, или пък се скита в близост и се прибира още веднъж, знаейки, че нямате различен избор, с изключение на да я пуснете.

Хората в 21-ви век в действителност обожават котките (само погледнете видеоклиповете за котки в YouTube), само че те не са единствените: античните египтяни са ги боготворели. Чудно е по какъв начин тези животни са станали обект на поверие. Отговор предлага вестник “Сабах “.

Повечето хора имат вяра, че черната котка е знак на неприятен шанс или е дяволско създание, а за малцинството черната котка е знак на шанс, изключително в случай че няма нито един бял косъм. Но по какъв начин е зародило отрицателното вярване за черните котки?

Това необичайно поверие може да бъде проследено още от Средновековна Европа. Норманите и германците са вярвали че, както и черния гарван, черната котка е знак, че скоро ще настъпи гибел. Те са вярвали, че в случай че черна котка пресече пътя ви, това носи неприятен шанс. Също по този начин по време на лова на вещици това негативно отношение към черните котки се е нараснало, защото средновековните европейци са вярвали, че в случай че една жена се държи другарски с черна котка, тя би трябвало да е магьосница. В поверията им дяволът е изпратил черната котка да оказва помощ в злите каузи на вещицата. Нещо повече, невежите маси от това време считали също, че вещиците могат да се трансфорат в черни котки, което добавяло от ден на ден и повече към неприятния шанс на черните котки. За страдание тези убеждения са довели до всеобщи убийства на черни котки в цяла Европа в продължение на епохи.

Днес към момента продължаваме да назоваваме черните котки неприятни предзнаменования, само че най-вече считаме, че това не е нищо повече от неуместно предрешение. Преди да съдите сладката котка поради цвета на козината й, пробвайте се да бъдете другарски настроени към нея. И не забравяйте: Котките са проницателни и схващат, в случай че имате неприятни мисли към тях!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР