Мнозина се развълнуваха от възможността Илон Мъск да посети Северозапада

...
Мнозина се развълнуваха от възможността Илон Мъск да посети Северозапада
Коментари Харесай

Комикс разказва какво би станало, ако Илон Мъск посети пловдивския квартал "Столипиново"

Мнозина се развълнуваха от опцията Илон Мъск да посети Северозапада на България. Той написа под фотография на Белоградчишките скали: „ Почти съм сигурен, че това е кадър от видео играта „ Елденски пръстен “. Хората започнаха да си показват с какви непредвидени провокации на българската реалност ще се сблъска Мъск.

Група пловдивчани от квартал „ Капана “ също са се пошегували с концепцията. Те се чудят какво би станало, в случай че той посети ромския квартал „ Столипиново “ в Пловдив. Майните са основатели на гратис тримесечно издание „ София през погледа на пловдивските майни “
Тодор Карагяуров е сценарист на историите в списанието.

„ Опитахме се да разкажем за града и неговата история посредством комикси. След това издадохме книга с историята на Пловдив “.

Димитър Петров, който е артистичен шеф, споделя, че героите им са доста шарени.

„ Имаме Ватмен в софийските истории. Той е като столичен вид на Супермен “.

Създава се и живописен облик на пловдивския Альоша.

„ Наблягахме на обстоятелството, че това е един монумент от града и може да използваме своето въображение, с цел да му дадем още един слой живот “.

Доц. Мира Маркова, която е декан на Историческия факултет в СУ, обрисува две трендове в сегашната динамичност на културната обстановка в България – световна и местна.

„ Локалното стартира да придобива от ден на ден позиции. Различни групи от популацията се връщат към познаването на корените “

С това се свърза и история за Илон Мъск, измислена още преди година от пловдивските майни. Тя е плод на съществени изследвания за ромския квартал „ Столипиново “ и предзнаменува действителната опция най-богатия човек на планетата да посети страната ни.
По обявата работи: Мария Сивкова - Илиева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР