Мнозина от нас избягват съвременните групи и парчета, просто защото

...
Мнозина от нас избягват съвременните групи и парчета, просто защото
Коментари Харесай

Alfa Romeo Giulia - доказателството, че колите не се избират като телевизорите

Мнозина от нас заобикалят актуалните групи и части, просто тъй като те не носят оня темперамент, с който сме привикнали от близкото минало. Силен текст, запаметяваща се авторска мелодия, персонална история, музикантско осъществяване. В огромната си степен сегашните известни части са просто резултат от програмен продукт, който компилира семпли, които компютър е решил, че ще ни влияят на душeвността и ще ни накарат да я харесаме.

Примерите са безкрайни и е задоволително да присъстваме на един тийнейджърски рожден ден, с цел да чуем най-малко пет такива части. И това е малко тъжно. За нас същото е и с колите. В ерата на електрическите автомобили, репликата " Повече няма да има такива коли " ще става все по-популярна.

Автомобилните почитатели усещаме по какъв начин часовникът за нас тиктака непреклонно и в един миг просто няма да имаме опция да си купим автомобил с типичен мотор, класическа скоростна кутия и същинско чувство зад кормилото. Осъзнаваме, че всичко това звучи малко ретроградно, като че ли сме се хванали като удавник за сламка и отхвърляме да преминем в бъдещето.
 Снимка 582930

От друга страна обаче, новото схващане за колите е някак стерилно. Електромоторите и десетките системи за рекупериране на сила трансформираха всичко. Вече приказваме за изкуствен интелект, решения, които колата взима сама, без наша помощ, а ние сме там просто, с цел да ѝ спомагаме. И тук даже не отваряме тематиката с дизайна, който съгласно нас към този момент се прави за хора, които нищо не схващат от коли, а просто се впечатляват от футуристичното им лъчение, огромните им екрани и опцията колата сама да се паркира, направлявана през смарт телефон.

Добрата вест е, че към момента не е твърдо късно и на пазара има коли, които карат кожата по ръцете ни да настръхне. Понякога са нужни единствено три думи, с цел да се случи това и те са: Alfa Romeo Giulia.

ЖЕНСКО ИМЕ = СТРАСТ

Ако не в друго, италианците постоянно са били извънредно положителни в това да основават коли, които желаеме да притежаваме, даже и на цената на някои механически недомислици, проблеми с ергономията и качеството на направата. Нарича се изкуство. Разбира се, никой не желае супер красивата му кола да изгасне изведнъж на автомагистралата или да се възпламени в резултат на механически недостатък, само че за благополучие тези времена са от дълго време забравени.

СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ

Модификация: Giulia Veloce 2.0T Q 4

Работен размер: 1995 куб. см.

Мощност: 280 к.с.

Въртящ миг: 400 Нм

Ускорение: 5.7 сек. до 100 км/ч

Максимална скорост: 240 км/ч

Среден разход: 6.4 л/100 км

Трансмисия: 8-степенна автоматизирана

Базова цена: 93 860 лева

Когато съвместим женско име на кола със секси дизайн, вероятността да се влюбим е огромна. Alfa Romeo Giulia е образец за това. Харесва ни и дизайнът. Отвън няма подозрение, че гледаме чистокръвна Alfa, а вътре се усещаме като на едно по-специално място, което не се вижда всеки ден и във всеки автомобил.

Двигателят се започва от бутон на кормилото, което ни кара да се усещаме като във Ferrari, инструменталното табло е класическо и се състои от скоростомер, оборотомер и екран по средата, а скоростната кутия има същински лост. Да не повярва човек...

На хората, които избират колата си, като че ли избират тв приемник, Giulia надали ще се хареса. Вътре не преобладават екраните, а по-скоро италианският жанр, който извънредно доста ценим. Така да вземем за пример, има особено отредени места за ключа и телефона, с цел да не се чудим къде да ги сложим. Всичко е изчистено и семпло, а централно място на таблото заема непретенциозен за днешните стандарти екран, който ни дава всичко належащо като информация, без да ни гръмне главата от непотребни данни.
 Снимка 582934

Особено ни харесват седалките, които са много дълбоки и оферират опция за надуване на страничните бордове на облегалката. По този метод ще стоим устойчиво, там където ни е мястото, зад кормилото. При това без значение дали имаме италианска или балканска фигура, което е значимо. На задните седалки има място за трима, само че в случай че са двама, ще им е доста по-удобно.
 Снимка 582929

Разбира се, това нямаше да е Alfa, в случай че нямаше и някои извънредно нелогични неща. Така да вземем за пример, в случай че търсим от кое място да изключим Старт/Стоп системата, много ще би трябвало да се потрудим. Бутонът е дребен и е ситуиран ниско вляво към шалтера за фаровете. Не се сещаме за различен автомобил, чиято Старт/Стоп система да се изключва оттова, само че повода италианците да разположат бутона там, е повече от ясна. По този метод те реализират изчистеността на централната подпора, която толкоз доста ни харесва.

Не изключително логически е и интерфейсът на мултимедийната система. Сякаш инженерите на Alfa Romeo желаят да ни насочат към карането и да ни отдалечат от това да се занимаваме с нелепости. Менютата са малко комплицирани и следват някаква италианска логичност, която ни е мъчно да разберем, само че ние сме в колата, с цел да караме, не да програмираме, тъй че всичко е наред.

Хубавото е, че има специфичен екран с показания за налягането на маслото, налягането на турбокомпресора и моментния въртящ миг. Истински данни в действително време за същински автомобилисти.
 Снимка 582928

ЗАЛЕПЕНА ЗА ПЪТЯ

Alfa Romeo Giulia e седан със междинни размери, а автомобилът, който ние карахме беше част от серията Veloce, разполагаща с 2.0-литров турбо бензинов мотор с мощ 280 к.с. и 8-степенна автоматизирана скоростна кутия на немската компания ZF.

За разлика от други коли със сходни параметри, Giulia не се усеща толкоз нападателна и груба. Когато натиснем педала на газта има известно закъснение в реакцията на мотора, само че ние намираме това за качество, а не минус. Ускорението е много съществено, само че колата не се усеща като че ли желае да ти счупи врата. Все отново не трябва да забравяме, че се намираме на публичната пътна мрежа, а не на пистата.
 Снимка 582925

Съвсем в традициите на модерните модели на Alfa, и тук разполагаме с минималистично изглеждащ въртящ се контролер с три букви на него - dna. Всяка една от тях дава отговор за един режим на мотора, скоростната кутия и окачването, като най-общо казано " d " е Sport, " n " е Normal, а " а " е Eco.

Разликата сред трите несъмнено се усеща, като при екологичния режим, колата става доста по-обрана в реакциите си, което води и до доста понижаване на разхода на гориво. Обожаваме опростеността, която ни дава Alfa Romeo с тези три режима и считаме, че човек няма потребност от десетки настройки и персонализации, които признаваме, че първосигнално звучат доста добре, само че в реалност повече объркват, в сравнение с оказват помощ.
 Снимка 582933

Като стана въпрос за разход, Giulia с този мотор не е от най-икономичните коли. След нашия тест драйв, компютърът показваше междинен разход от 9.5 л/100 км, като повече от половината време карахме по автомагистрали. Това се разграничава доста от каталожния междинен разход от 6.4 л/100 км, само че не изключваме опцията и нашият жанр на шофиране да е бил прекомерно неикономичен.
 Снимка 582926

Без да ни се натрапва с ненужно спортни обноски, Alfa Romeo Giulia ни убеди, че може да бъде залепена за пътя. Окачването е доста добре настроено, тъй че да забравим, че въобще съществува. Това значи, че при неравности колата не е " изнервена ", не подскача и не ни нервира, само че в това време от време на време се изумяваме с какъв брой неприлична скорост сме взели някой завой, без въобще да усетим. Това е и огромната мощ на седаните - те са родени за пътувания и в композиция с мощен мотор, са способни да ни втрещят с пътно държание.

Може да: бъде буйна

Не може да: бъде вулгарна

Липсва ѝ: малко логичност и звук от ауспуха

Alfa Romeo Giulia е автомобил, в който човек може да се влюби. Заради името, поради външния тип, поради чувството зад кормилото, поради пристрастеността. Липсва ни малко повече звук от ауспуха и малко повече логичност в менютата на мултимедийната система, само че и това ѝ прощаваме.

Това е като да слушаме обичаната си група от 90-те. Тя ни дава толкоз доста страст, мемоари и смисъл, че с лекост прощаваме подправеното пеене на вокала в осъществяване онлайн. В случая на Giulia, най-важното е, че напълно незабелязано започнахме да приказваме за нея като за жена. И тъкмо това е магията на Alfa Romeo.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР