Мнозина от хилядите убити войници в Украйна са много млади,

...
Мнозина от хилядите убити войници в Украйна са много млади,
Коментари Харесай

Убитите в Украйна руски войници: млади, бедни и от малцинствата

Мнозина от хилядите убити бойци в Украйна са доста млади, произлизат от най-бедните райони на Русия и в много случаи са представители на етнически малцинства , настояват специалисти.

Кремъл не разяснява тематиката от 25 март, когато бяха минали един месец и един ден от началото на войната. Тогава Москва призна, че са били убити 1351 нейни бойци.

Седем седмици на разрушителни боеве по-късно Киев счита, че броят на убитите руснаци е 27 хиляди. Според мнозина военни и анализатори от западни страни броя, която Украйна оповестява, е мощно повишена, а тази, която дава Москва - мощно занижена.

"Русия евентуално е понесла загуби в размер от една трета от сухопътните сили, които ангажира през февруари ", съобщи в неделя английското министерство на защитата, като това ще рече 50 хиляди ранени или убити съветски бойци.

Ако следваме пропорцията от един погубен на трима ранени, за която Москва призна при започване на спора, ще се получи, че за по-малко от три месеца са починали 12 500 съветски бойци.

Брой на убитите, който наближава този на 15-те хиляди руски бойци, починали за едно десетилетие във войната в Афганистан (1979-1989 г.), която стана причина за национална контузия.

"Скланяме глави пред нашите бойни приятели, които починаха като храбреци в правоверен пердах " , съобщи съветският президент Владимир Путин в речта си по случай 9 май, когато се отбелязва успеха против нацистите през 1945 година

"Непоправима загуба "

Рускоезичният уебсайт "Медиазона " оповестява, че е удостоверил гибелта на 2099 съветски бойци , починали в сраженията до 6 май, като се базира само на отворени източници. Мнозина от починалите бойци, чиято възраст се оповестява, са спадали към възрастовата група от 21 до 23 години, а 74 от тях не са били навършили и 20 години, прецизира медията.

Повечето убити произлизат от Южна Русия (по-специално от района на Северен Кавказ, който е с преобладаващо мюсюлманско население) и от Централен Сибир, осведоми "Медиазона ".

Най-много убити (135) има измежду бойците от Дагестан, мюсюлмански район в Северен Кавказ, и измежду бурятите (98), които са монголско малцинство, произхождащо от сибирската провинция Бурятия.

През април Франс прес беседва в Запорожие (в Южна Украйна) с човек, показал се с псевдонима си Дмитро, който в продължение на повече от месец беше живял в изискванията на нахлуването, а по-късно и на бомбардирането на Мариупол, огромно стратегическо пристанище на Черно море.

Здравният служащ описа за "три талази " на окупатори в Мариупол: проруските сепаратисти от Донбас (в Източна Украйна), по-късно бурятите, които "разграбиха всичко " и най-после чеченците, виновни за "лов на хора ".

"Повечето бойци и офицери в сухопътните сили произлизат от дребни градове и села в Русия. Това е обвързвано със социално-икономическото и просветително разслоение ", изяснява Павел Лузин, анализатор от новинарския уебсайт Riddle Russia.

Причината е, че "изискванията за военна работа " в сухопътните сили са "относително ниски " , изяснява Лузин, като отбелязва, че най-хубавите бойци и бъдещите офицери избират да станат част от "военно-космическите сили, от стратегически балистични сили или от флота ".

Героизъм

Местните медии и обществените мрежи в Дагестан, който е измежду най-бедните райони в Русия и в който в продължение на години вилнеят ислямски екстремисти, са залети от изображения на родители, които скърбят за убитите си синове, откакто са били осведомени за гибелта им от представители на управляващите.

Камил Изииев , началник на Буйнакски окръг в Дагестан, разгласява този месец видеоклип в Телеграм, в който дава компенсации на фамилиите на петима бойци, починали на фронта.

"Трябва да продължите да живеете като майки на деца, чиито татковци са починали като герои ", сподели той тогава.

Първият съветски боец, чиято гибел бе публично доказана от Москва, се споделя Нурмагомед Гаджимагомедов , млад дагестанец, умрял, до момента в който спасявал другарите си, оповестиха държавни медии.

На 4 март той бе награден посмъртно от Владимир Путин, който употребява тогава хвалебствени думи за ролята в украинския спор на бойците, произхождащи от етническите малцинства. Путин сподели тогава, че е "горд да е част от този свят, от могъщия, мощен и многонационален народ на Русия ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР