Мнозина израелци от левия фронт на сексуалността са получили текстови

...
Мнозина израелци от левия фронт на сексуалността са получили текстови
Коментари Харесай

SMS до хиляди гей евреи: Покайте се или умрете!

Мнозина израелци от левия фронт на сексуалността са получили текстови известия на телефоните си, които приканват да се разкаят от „ прегрешението “ си или следва да бъдат депортирани или убити.

Повечето известия са получени в края на предходната година, оповестява Йерусалим пост.

„ Вие сте ЛГБТ и вероотстъпници “ стартира известието.

„ Вие заслужавате наказване, гибел и депортация от Израел. Елате в Йешива Ор Елханан, с цел да се покаете. Ние ще ви приветстваме, в случай че се посветите на вярата. “

Йешива Ор Елханан е Ортодоксално еврейско религиозно учебно заведение в Йерусалим. Ортодоксалния юдаизъм не е отворен и не поддържа ЛГБТ идентичностите за разлика от Консервативния и Реформисткия клонове на вярата.

В известието се твърди, че е разпратено от равин Кхаим Ареш Хадаш, шеф на упоменатото учебно заведение.

В него също са поместени телефонен номер и профил в Телеграм за контакт. Хадаш отхвърля той или учебното заведение да имат връзка със известието. Той приканва и да последва полицейско следствие. Гей организациите приканиха Хадаш обществено да отхвърли написаното в известието, с цел да се избегне в допълнение осквернение, напрежение сред жителите и спор.

Йорам Хакохен, изпълнителен шеф на Израелската интернет асоциация изрича подозрението, че зад известието стои хакерска група с името „ Тъмна сянка “ или някой обвързван с тях.

Това изказване той базира на офанзива против уеб страницата за запознанства Атраф през октомври, когато организацията се е сдобила с данните на доста от потребителите.

Към това той прибавя, че би следвало да е относително елементарно да се наблюдава от къде е изпратено известието, което би довело до наказателно произвеждане против причинителите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР